Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – Alım Yapmak İçin Doğru Zaman Mı?

Kripto para birimlerinin geleceğini yakından ilgilendiren ve kripto para birimi sahiplerince çok yakından takip edilen Bitcoin (BTC), bugün her ne kadar merakla beklenen ve birkaç hafta önce görülen seviye olan 10.400 dolar seviyesine henüz ulaşamasa da 9000 doların üzerine kendini yükseltmeyi başardı. Birçok kripto para birimi yatırımcısı elindeki Bitcoin’leri kısa sürede en yüksek fiyatla elden çıkarmak isterken birkaç günlük dönemde 400 dolar kadar bir değer kaybeden Bitcoin, bugün tekrar yükseliş gösterdi ve 10 bin dolar yolundaki en önemli direnç olan 9.400 dolar seviyesine sadece 350 dolar uzakta.

Bitcoin kısa süre içerisinde 10.400 doları görebilecek durumda olamayabilecek olsa da yatırımcılar fiyat konusunda olumlu beklentilere sahipler ve 10.400 doları görebilecek olduklarını, 400 dolar kadar bir kazancı elde ettikten sonra yani 9400 direnci kırıldıktan sonra 1.000 dolar kadar kazanç elde etmenin daha kısa süre içerisinde mümkün olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin piyasasında yaşanan gelişmelere bakacak olursak bu hafta yaşanan gelişmeler aslında kripto para pazarı için çok iyi gelişmelere işaret eder gibi değildi. Ancak 24 saat içerisinde yaşanan 9000 dolar üzerine çıkış, haftalık kapanışın bu önemli destek seviyesi üzerinde olmasına sebep olarak Bitcoin için düşünceleri “olumlu” tarafa çekti.

Gözler şimdi en önemli seviye olan 9400 dolar seviyesine dikilmiş durumda. Analistler bu seviyenin geçilmesi durumunda fiyatın kısa sürede 10 bin dolar üzerine çıkacağını öngörüyor.

Bitcoin piyasasında yaşanacak olan son gelişmelere bakacak olursak fiyatın rekor kırması için bu dönemde birçok yatırımcı ve analistin açıklamaları mevcut. Her ne kadar bu açıklamalar kesin zaman bildirmese de 2020 yılı içerisinde ve gelecek senelerde BTC’nin rekor seviyelere ulaşması yönünde. Ancak kısa vadeli yatırımcıların bu dönemde kazanç yerine kayıp yaşanmasına bağlı olarak yeni yatırım yapma konusunda kararsız olmaları daha fazla fiyat konusunda kararsız kalmalarına sebep oluyor.

Alım İçin Doğru Zaman Mı?

Bitcoin fiyatının 9.050 dolar seviyesine yakın seyrettiği bugünlerde kısa vadeli alım yapmak için en uygun zaman olmayabilir. Ancak orta ve uzun vadeli dönemde yapılacak olan satışlar için bu fiyat seviyelerinden yapılacak yatırım en iyi yatırım olabilir ki bunu da sağlayacak olan aslında kripto para birimi yatırımcılarının vereceği önemli ve geleceklerini belirleyecekleri yatırım ile ilgili ne istediklerine ve ne kadar sürede kazanç elde etme ile ilgili bir öngörüleri olduğuna bağlı.

Öte yandan Bitcoin halving (yarılanma) olayının erken fiyatlanması, ülkelerin 2020’deki kripto para ve Blockchain hamleleri, son yükselişlerden sonra BTC’nin tüm dünyada tekrar gündeme gelmesi gibi konular dolayısıyla genel görüş 2019’un sonlarında ve bilhassa 2020 yılında kripto paraların iyi bir dönem geçireceği yönünde.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!