Bitcoin Fiyat Analizi – BTC Almanın Zamanı Mı? – Bitcoin Fiyatı Düşecek Mi?

Bitcoin fiyatı düşerken, yatırımcıların bugün fiyatların 10.000 doların altına gerilemesinin ardından neler yapabileceklerine dair karışıklık yaşadıkları ortaya çıktı. Bitcoin satın alan yatırımcıların bir bölümü bugünlerde fiyatların aşırı düşmesi sonucunda endişeli ve korku içerisinde olduklarını belirtirken, kısa vadeli riskli yatırım yapan bazı kripto para birimi yatırımcıları bu durumdan daha fazla korkmaya başladı. Bitcoin piyasa hacmi düşüşe geçerken, pazar payı oranında da bazı küçük ama önemli değişimler yaşanmış gibi görünüyor. Bitcoin fiyatı 10.000 doların altına gerileyerek yatırımcılara daha fazla düşebileceği kararsızlığını yaşatırken, altcoin fiyatlarında da son 24 saat içerisinde düşüşler %8 oranlarını aştı. Bitcoin’in düşmeye devam edip etmeyeceği hakkında bazı yatırımcıların aklında soru işaretleri oluşurken, bunların büyük bir bölümü bu dönemde alım yapılıp yapılmayacağı yönünde soru işaretlerine neden oldu.

Bitcoin fiyatının düşmesinden dolayı yatırımcıların bir kısmı daha fazla değer kaybedeceğini düşünürken, ellerinde olan Bitcoin yatırımlarını çıkardılar. Bitcoin satışı yapanların çok fazla sayıda olması ve alım yapanların az sayıda olması piyasada bir karmaşıklık yarattı.

Bitcoin alınır mı? Sorusuna yanıt arayan bazı kripto para yatırımı sahibi olmak isteyen kimseler ise 10.000 dolar ve civarında fiyatlardan yatırım yapıp yapmamanın doğru olup olmayacağı ve kısa vadede kendilerine bunun kazandırıp kazandırmayacak olduğunu düşünüyor.

Fiyatların bir süre daha düşmesi beklenirken, bazı yatırımcıların fiyatların düşüşüne bağlı olarak daha fazla satış yapması ve balinalarında bu düşüşlere destek olacak büyük satışlar yapması pazarın  daha fazla ve beklenmedik seviyelerde değer kaybı ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Bitcoin fiyatının yükselmesi kadar düşmesi de normal olduğu için yatırımcıların 10.000 dolar seviyesinden alım yapması kısa ve orta vadede belki riskli olabilir. Uzun vadeli yatırımda da bu seviyede riske atmak yerine düşüşlerin daha fazla olabileceği düşünülerek, 8.000 dolara kadar beklenebilir veya 12.000 dolara kadar yükseliş olursa 12.000 dolar civarından yeni yatırımlar yapılabilir.

Uzun vadeli yatırımcılar en az 1 yıldan daha fazla süre içerisinde kazanç elde etmeyi düşünerek hareket ettikleri için bu dönemde yatırım yapmak uzun vadeli yatırımcılara ne zarar, ne de kar konusunda bekledikleri zararı veya kazanç oranlarını veremeyebilir.

Bitcoin fiyatı neden bir anda düştü?

Bitcoin fiyatındaki düşüşün ardında tek neden yok. Birçok farklı sebep sonucunda bir anda 12.000 dolar düzeyinden düşüşe geçen Bitcoin, yatırımcılara bu dönemde beklenmedik sonuçlar göstererek, piyasanın altcoinler ile birlikte düşüşe geçmesine neden oldu. Bitcoin fiyatının ne kadar süre daha düşeceği konusu yine ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşının kızışmasına ve buna bağlı sebepler ile ABD piyasalarında yaşanacak olan yeni gelişmelere bağlı olarak değişecek.

ABD faizleri düşürürken, dolar kurunun bazı ülkelerin para birimlerine karşı bilerek değer kaybetmesine izin verilmesi, ABD’li yatırımcıları olmasa da gelişmekte olan Türkiye gibi ülkelerdeki yatırımcılar ve Asya ülkelerindeki yatırımcıları değer kazanması neredeyse kesin olan ve herhangi bir riski bulunmayan direkt ABD doları yatırımlarına çekti. Bu da Bitcoin satışlarının artışına, alışların ise azalmasına sebep olup Bitcoin ile birlikte tüm kripto para piyasasında düşüşlerin artmasına neden olan bir faktör oldu.

Bir süre daha bu dönemde düşüşlerin yaşanabileceği ve bir süre sonra dolar kuru ve ABD’li yatırımcıların hareketleri ile piyasada duruma bağlı kripto para birimlerinin fiyatlarında değişme olabilir.

*Bitcoinsistemi.com tarafından yayınlanan analiz içerikleri sadece bilgi vermek amacıyla üretilmektedir. Bu içerik yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde olmayıp, sadece yatırımcılara bilgi amacı ile özel olarak mevcut durum göz önüne alınarak üretilmektedir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!