Bitcoin Fiyatı 41.000 Doların Üstüne Tırmandı: Peki Bu Seviye Korunabilecek Mi?

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanı geleneksel piyasalar ile paralel seyrediyordu.

S&P 500 ve Nasdaq’ın hafif şekilde pozitif açılış yapmasına rağmen Bitcoin fiyatı ani bir atakla 41.000 doların üstüne fırladı. Uzmanlara göre en azından şimdilik söz konusu korelasyon kırılmış olabilir.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü, savaş haberleriyle birlikte Bitcoin fiyatı 34.700 dolara kadar inmiş ve balinalar büyük transferler gerçekleştirmişti.

24 Ocak’tan bu yana hem 100.000 dolar üstü hem de 1 milyon dolar üstü BTC işlemleri ilk kez zirve yapmıştı.

“Rusya’ya Karşı Gerçekleştirilen Yaptırımlar Bitcoin Piyasası Tarafından Olumlu Karşılandı”

Stack Funds analisti Lennard Neo, mevcut durum ile ilgili şu yorumu yaptı:

“Rusya’yı yalnız bırakma ve ekonomisini yerle bir etme hamleleri şu anda piyasa tarafından olumlu karşılanmış olarak gözüküyor.

Bu yazının yazıldığı anlarda Bitcoin 41.319 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatının günlük fiyat zaman grafiği.

“BTC Fiyatının Teknik Göstergeleri 41.000 Doların Tutulabileceğine İşaret Ediyor”

Kripto ETF’si uzmanı ve CEC Capital direktörü Laurent Kssis, BTC’nin teknik sinyallerinin 41.000 doları tutabilecek güçte olarak gözüktüğünü iddia etti.

Kssis ayrıca gece yarısı az da olsa bir miktar yükseliş yaşanabileceğini de düşündüğünü söyledi. Analiste göre son iki saat içerisinde BTC fiyatının dolar karşısında %10 değer kazanması yatırımcıların daha büyük hamleler yaptığını ve güven inşasına yardımcı olduğunu belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!