Bitcoin Fiyatı Düşecek Mi?

Bitcoin fiyatındaki belirgin fiyat artışlarından hemen sonra kripto para camiasında yeni bir piyasa hacmi ve piyasa düşüş tartışmasının temelleri tekrar ateşlendi. Bitcoin fiyatındaki belirgin bir yükselişe rağmen kripto para fiyatlarındaki bu yükselişler sonrasında Bitcoin 2019 yılının en iyi dönemini geçirdi.

Bugüne kadar geçen bir süre boyunca yatırımcılar oldukça ciddi rakamlarda kazanç sahibi oldular. Bitcoin’in bu kadar kısa dönemde böylesine 1.000 dolardan fazla artış beklentisi hiçbir kripto para analistinin ihtimalini bile vermediği bir konuydu. Yakın zamanda yatırımcılar tekrar yükselmeye başlayan Bitcoin fiyatından sonra büyük oranda kripto para birimi alımının başladığını, bunun ise piyasada büyük bir sıkışmaya sebep olduğunu açıkladı. Yatırımcı kimselerin büyük oranda alım talebinin arkasında kısa ve orta vadeli ile uzun vadeli beklentiler olduğunu açıklayan kripto para analistleri, bu dönemde sıkışıklığın çok ciddi alım talebinden ötürü kaynaklandığını açıkladı.

Bitcoin fiyatı ne kadar olacak?

Kripto para birimlerinin değeri artış gösterdi. Ancak kısa süre içerisinde yeniden bir düşüş hamlesinin olabileceği tartışmaları alevlendi.

7.000 dolardan hemen sonra başta ilk 7.200 dolar ve sonrasında 7.568 doları rekor Mayıs 2019 – 2019 seviyesi olarak yaşayan Bitcoin, daha sonrasında ise 7.000 dolar seviyesine geriledi.

Bu gerilemeler kısa süre içerisinde bazı kripto para sahipleri için risk unsuru olarak görüldü ve büyük oranda kripto para birimlerinin değerinin yükselmesi ile alım talebi olmasından dolayı büyük bir sıkışıklığa sebep olan bu dalganın satış dalgası ile Bitcoin fiyatını düşürtebilecek olduğu iddia edildi.

Bitcoin fiyatında bugün 7.000 dolar seviyesi henüz korunuyor ve destek seviyeleri bu şartlarda iyi görünüm vermeyi sürdürüyor. Ancak bu iyi görünümün ne kadar sürecek olduğu ve destek seviyelerine rağmen direnç noktasının tekrar 7.500 dolar veya 8.000 dolara kadar yükseliş olmasına izin verip vermeyecek olduğu tartışmalı bir konu.

Satış yapılır mı?

Piyasa hacmi bakımından dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin yakın zamanda piyasa hacmine oranla hakimiyet oranında %60 seviyesine kadar görmüş ve bu da son 1 yıl içerisinde en iyi hakimiyet oranı yeni rekoru olarak kripto para birimi sektörünün kayıtlarına geçmişti.

Yatırımcı kimselerin bu dönemde Bitcoin satın alıp almaması gerektiği hakkında yatırımcılar büyük bir endişe yaşarken, kripto para sahiplerinin yapması gereken bu dönemde alımları dikkatle ve beklemeden takip etmesi, 6.800 dolar seviyesinin altında bir düşüş sinyali görülürse hemen satış yapmaları gerekebilecek olduğunu akıllarına getirmesi önerilmekte.

Zira son dönemde yaşanan sıkışıklığın bir şekilde giderilebileceği ve %30 kadar Bitcoin fiyatında düşüşün başlayarak 4.800 dolar veya 4.200 dolar seviyesinin altında bir rakam görmenin mümkün olabileceği konuşuluyor. Büyük kripto para yatırımcılarının bu satışlara dahil olurlar ise Bitcoin fiyatındaki düşüşün 3.100 dolara kadar büyük bir düşüş görebileceği ve ayı piyasasını geri dönmese de yatırımcıları uzun bir süre boyunca 2019 sonuna kadar kazanç yerine sürekli olarak büyük oranda zarar etmelerine sebep olabilecek bir sıcak hamlesinin mevcut olup olmayacak olduğu konusu büyük oranda çok fazla tartışılıyor.

Yatırımcıların yakın döneme kadar yapması gereken alımları yaptılar ise bundan sonra artık düşüş olursa beklemesi ve Bitcoin fiyatı ne kadar düşerse düşsün büyük oranda düşüş oranlarının hızla artabileceği için daha dikkatli ve daha seri hareket etmeleri önerilmekte. Yatırımcıların bu süreçte nasıl karar verebilecekleri ise yine Bitcoin fiyatındaki yükseliş hızına bağlı ve düşüş hızına bağlı olarak değişim gösterecektir.

*Bu içerik yatırım tavsiyesi veya yatırım önerisi niteliğinde değildir. Bitcoin fiyatındaki her an farklı değişim olabilecek olduğu asla göz önünden ne olursa olsun çıkarılmamalıdır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!