Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Yatırımcıların Odağında – BTC’yi Uçuracak Fiyat Eşiği Ne?

Bitcoin fiyatı giderek düşüyor. Birkaç saat içerisinde fiyat 4.500 dolardan 5.000 dolara yükselmesine rağmen büyük düşüşün etkisi henüz bitmiş değil. Çok sayıda kripto para birimi yatırımcısı ellerindeki Bitcoin’leri hemen satmak isterken, bir yandan ise bu fiyatlardan alım yapmak isteyenler mevcut.

Korona virüs etkisi ile tüm ABD borsaları güne yine ciddi düşüşlerle başlarken, FED’in yaptığı faiz ve para basma hamlesi de işe yaramamış gibi görünüyor.

Bitcoin bu dönemde çok volatil bir şekilde hareketlenirken yatırımcılar BTC’de yükseliş eşiğinin kaç olduğunu merak ediyor.

Bitcoin’de FOMO Etkisi Uyandıracak Seviyeler Neler?

Şu an dünyada birçok yatırım aracı değer kaybediyor. Hal böyle olunca insanlar varlıklarını değerlendirmek için adeta arayış içerisindeler. Bitcoin son günlerde yaşadığı düşüşler ile birçok kişi tarafından “güvenilmezler” listesine alındı bile. Ancak biliniyor ki kitleler her zaman yükselmekte olan bir ürünü almayı seveler. (FOMO, yani fırsatı kaybetme korkusu ile)

Tam da bu noktada Bitcoin için ilk eşik olarak 6.000 doların asıl büyük seviye olarak ise 8.000 doların geçilmesi durumunda tüm dünyanın yönünün kripto para tarafına dönebileceği düşünülüyor. Hal böyle olunca çok ciddi yükselişlerin bu dönemde tetiklenmesi sağlanabilir. Ancak ilk olarak bu bahsedilen seviyelerin geçilmesi son derece önemli.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!