Bitcoin Hash Rate Oranı Nisan’daki Çöküşe Benzer Şekilde Düşüyor!

Bitcoin’de olumsuz haber akışından kaynaklı fiyat dalgalanmaları devam ederken, ağdaki hash rate oranında da ciddi geri çekilmeler görülüyor.

Hash rate, Bitcoin ağının işlem gücünü ölçmek için kullanılan bir birimdir. Kolay anlaşılması bakımından madencilik aktivitesinin gücü olarak da değerlendirilebilir.

Bitcoin madenciliğinde Çin önemli bir yere sahip. Ucuz enerji kullanmak isteyen şirketler Çin’in belirli bölgelerinde kümelenmiş durumda.

Geçtiğimiz Nisan ayında Çin’in Xinjiang bölgesinde yaşanan patlamalar nedeniyle madenciler çalışamaz hale gelmiş ve Bitcoin hash rate oranı büyük bir düşüş yaşamıştı. Bu düşüşün ardından Bitcoin’de tek bir günde 10.000$’lık bir geri çekilme görüldü.

Çin’de Bitcoin madencilerinin yoğun olduğu bölgelerin başında Sichuan bölgesi de yer alıyor. Sichuan’ın Çin’in en büyük madencilik bölgesi olduğu ifade ediliyor. Bu bölgede enerjinin büyük bir kısmı hidro elektrik santrallerinden elde ediliyor.

Şu sıralar kurak bir sezon geçiren Sichuan’da hidro elektrik santrallerinin verimli kullanılamadığı ve çevre bölgelerden elektrik satın alındığı ifade ediliyor. Bu süreçte yaşanan elektrik kesintilerinin Bitcoin madenciliğini olumsuz etkilediği ve bu nedenle Bitcoin’deki hash rate oranın düştüğü görülüyor.

Bu kesintiler Bitcoin ağının daha yavaş çalışmasına neden oluyor.

Çin’den ve ABD’den gelen olumsuz haberler, Elon Musk’ın manipülasyonları ve madencilik yapılan bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin son düşüşlerde payı olduğu görülüyor.

Sichuan’daki durumun geçici olduğu ve ağın normale döneceği ifade ediliyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (15)

  • RUSYA ETERYUMU MİLLİ DİJİTAL PARASI YAPMA DERSİNDE , ÇİN JUANI KORUMA DERDİNDE , FED VE ELON MUSK PİYASAYI SPEKÜLE EDEREK HAZİNEYİ DOLDURMA DERDİNDE ... KAÇIN ÜMMETİ MUHAMMED EKONOMİ DÜNYASINDA 3.DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI . GERÇİ NEREYE KAÇACAN. BORSANDA SOROS VAR . MARKETLERİ CİA ŞİRKETLERİ ÜLKERİ KULLANARAK PAREKENDE SEKTÖRÜNÜ ELE GEÇİRMİŞ. DURUMU KOMTROL EDECEK NE REZERV NE AKİL EKONOMİST VAR. ENFLASYON VE 15 TL 1 DOKAR OLARAK BİZE DÖNER. UMARIM OLMASIN AMA KRİPTO PARA İÇİN 20 MİLYAR DOLARI BUHARLAŞAN BŞR ÜLKEYİZ BUGÜN.

  • Altın gümüş altın gümüş altın gümüş Alınnnnnn. Çekilin uşaklar kendileri çalsın kendileri oynasın. Puştluk btc yi bitirdi 20000 dolar gözüküküyor. Ytd

  • Daha ne kadar dipten toplayacak bu şerefsizler, piyasayı kan revan yaptılar yeter artık yeter.
    Bütün coinler %70 değer kaybetti, tekrar eski haline gelmesi aylar sürecek yazık günah bu insanlara. Şerefsiz balinalar....

    • Kimse bilmediği işe girmesin, girecekse de sonuçlarına katlanmayı da bilsin. Katlanarak yükselen bir şey, gün gelir katlanarak çökebilir de

      • Ne çok biliyon sen öyle akıl küpü maşallah, sanırsın kendisi çok büyük uzman yıllarını bitcoine adamış her hareketini ezberlemiş. Yav hadi işine bak..

    • Yorumlara bakıyorum da naiflik diyesim geliyor ama bu naiflikten de öte. Dualı falan yanıt verenler de var. Ne diyim.

    • Resmen gönlümdekini yazıya dökmişsin kardeşim. Rabbim hepimizin yardımcıdı olsun. Zararımız çokkk...