Bitcoin herkese zarar ettirmiyor

Bitcoin fiyatları ile ilgili olarak küresel medya, kripto para fiyatlarına neler olacak olduğunu sık sık sorar hale geldi. Bitcoin hakkında yapılan olumlu ve olumsuz açıklamaların tam aksine yatırımcıları ilgilendiren konular arasında sadece bu açıklamalar değil, kripto paraların güncel durumu ve fiyatlandırmalar geliyor. Bitcoin fiyatlarında yaşanan değişimler ve olumsuzluklar yatırımcıları birincil derecede etkiliyor.

Bitcoin fiyatlarını yakından etkileyen ve etkilemeye devam edecek olan unsurların en başında kripto paralar hakkında yapılan yorumlar geliyor. Kripto paralar ile ilgili olarak yapılan yorumlar olumlu ve olumsuz olarak onlarca farklı sonucu beraberinde getirse de yatırımcıları ise sonuç olarak fiyatların son durumu yakından ilgilendiriyor.

Fiyatların düşük olması yatırımcılara büyük oranlarda kayıplar yaşattığı için ve bu kayıplar daha çok yatırımcılar tarafından önemsendiği için sonucunda kaybeden yatırımcı piyasaya küsüyor ve piyasa verileri daha kötü bir hal alabiliyor. Bitcoin’in güçlü olması ve olmaması arasındaki asıl önem taşıyan fark ise yatırımcıların neye göre ve ne zaman yönlendikleri yönünde.

Bitcoin yolun sonunda değil

Bitcoin için yolun sonunda olduğuna dair iddiaların ortaya atılıyor olması ve bu iddiaların sürekli olarak gündeme geliyor olması yatırımcıları üzen gelişmelere sebep olsa dahi geçtiğimiz 6 yıla oranla kripto paraların tamamında bir gelişme ve olumlu süreci görmek mümkün. Yatırımcıları daha çok kripto para fiyatlarının değil stabilliğin ilgilendirdiği dönemlerin çok daha fazla olması ve bu dönemlerin sayısının mevcut bugün itibari ile de yaşanıyor olması büyük bir artış beklentisi ve kazanç beklentisini beraberinde doğurmakta.

Stabil bir para birimi olmamasına rağmen kripto paraların mevcut yatırımlar arasında ”oynak” yatırımlar arasından en fazla kazandıran yatırımlarından bir tanesi olması bu durumu iyiye çeviriyor. Fiyatların aşırı düşmesinden dolayı endişe eden ve bu endişesinde haklı olan bir grup yatırımcı ise Bitcoin’in artık bittiğini düşünerek büyük bir hataya sebep oluyor.

Bitcoin fiyatlarının dengesinin bir türlü tutmaması ve ”yükselecek” iken tam tersi düşüş yaşamaya başlaması, yatırımcılara yaşattığı zorluklar ve kötü sonuçlar ile tepki çekip yatırımcıların piyasadan daha uzak bir mesafeye kadar çekilmelerine sebep oluyor. Yatırımcıların daha çok kripto fiyatlarının yükselmesinden yana olduğu tartışmasız ilk beklenti olsa da bazı yatırımcıların ise düşüş beklentisinde olması piyasa verilerinin daha olumlu bir sürece girmesinde etkili oluyor. Kripto para borsalarının yönetiminde olanların bilecek olduğu, yatırımcıların büyük bir kısmının bilemeyecek olduğu konu ise Bitcoin’i yüksek fiyattan aldıktan sonra düşük fiyattan satmak zorunda olanların kripto para borsalarının kazançlarının daha fazla artmasında oldukça fazla etkili olduklarından haberlerinin olmaması.

Bir yatırımcının yüksek fiyattan Bitcoin yatırımı alıp düşük fiyattan satması kripto para borsaları için büyük bir kazanç kaynağı olduğu için düşüşlerde oldukça fazla kazanan kişiler genellikle kripto para borsaları ve yöneticileri oluyor. Bunun nedeni ise düşük fiyattan satış, yüksek fiyattan alım dolayısı ile ortaya çıkan aralıkta borsanın satışlarını sabit bir şekilde yapması ve elinde belirli bir yatırım olan kripto para borsasının bu yatırımı sürekli kendisine geri dönmesinden dolayı kaynaklanıyor.

Bitcoin bu kadar fazla kazanç getirdiği ortamda sıradan yatırımcılara kayıp yaşatsa da oldukça fazla ilgi gördüğü için herkes için aynı zarara sebep olmayacaktır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!