Bitcoin Kabusu Mt.Gox Olayında Yeni Gelişme! Ödeme İçin Yeni Tarih Verildi!

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsası olan ve 2014 yılında yaşadığı hack sonrasında kullanıcılarının zarara uğramasına neden olan Mt.Gox borsası, ödeme planında yine bir değişiklik yaptı.

Yaşanan hack olayı sonrası iflas eden Mt.Gox’tan 800 bin kadar Bitcoin (BTC) çalınmıştı.
İflas sonrasında iflas mahkemesi ve mütevelli heyeti mağdurlar için hazırlanan ödeme planını onaylamıştı.

Mt.Gox mağdurları aradan geçen 9 yıla rağmen hala paralarını alacağı günü beklerken ödeme tarihi bir kez daha ertelendi.

Daha önce planlanan ödeme tarihine göre iflas mahkemesi ve mütevveli heyeti ödeme almak isteyen alacaklıların kayıt yaptırmaları gerektiğini, bu kayıtları ise 10 Ocak 2023’e kadar yaptırmalarını söylemişti. Ancak bu kayıt tarihi de değişti ve 10 Mart 2023’e ertelendi.

Mt.Gox ayrıca alacaklılara yapılacak olan ilk ödemelerin tarihini de değiştirdi ve Eylül ayına erteledi.

“Mahkemeden izin alan Rehabilitasyon Kayyumu ayrıca temel geri ödeme son tarihini 31 Temmuz 2023’ten (Japonya saati) 30 Eylül 2023’e erteledi.”

Alacaklılara ödemeler, kripto para biriminde, itibari para biriminde veya her ikisinde birden yapılacak. Ayrıca ödemeler alıcının banka hesabına veya kripto borsası hesabına gönderilecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!