“Bitcoin Kahini”, BTC Fiyatı Hakkında Beklentileri Suya Düşürdü: Düşüş Sürecek mi?

Bitcoin (BTC) fiyatı 65.000 dolara yükseldikten sonra burada sanıldığı kadar uzun kalamadı. Birçok yatırımcı BTC fiyatının buradan 100.000 dolara yükselmesini beklese de lider kripto para birimi tam tersi yöne, 30.000 dolara çakıldı.

Peter Brandt, BTC Yatırımcılarına Kötü Haber Verdi

Bitcoin‘in düşüşünü haftalar öncesinden işaret eden ünlü analist Peter Brandt, şimdi yaptığı yorumda ise kullanıcılara dikkatli olma çağrısında bulundu. Peter Brandt, özellikle böyle bir düşüşten sonra Bitcoin’in yeniden rekor yükseliş elde etmesini bekleyenlere yönelik bir açıklamada bulundu.

Brandt, BTC’nin son 10 yıllık fiyat performansına dikkat çekerek, bir kere bile olsun Bitcoin fiyatının yüzde 50’den fazla düşüş yaşamasından sonra bunun yüzde 70’e kadar çekilmediği dönem olmadığını belirtti. Bu da aslında Brandt’in yüzde 20’lik daha düşüş beklediğini gösteriyor.

Ünlü isim ikinci olarak ise yüzde 50 ve üzerinde düşüş yaşandığı bir dönemden sadece 7 ay sonra yeni bir tüm zamanların rekorununu kırılmadığını da ima etti. Uzmanların birçoğu 2021 yılı bitmeden Bitcoin’in yeni bir rekor kıracağını bekliyor ve Brandt’in cevabı bunlara yönelik bir ima gibi gözüküyor.

Zirve fiyattan dip fiyata yaklaşık yüzde 50 gerileme yaşayan BTC, eğer Brandt’in dediği gibi hareket ederse yüzde 20 oranında daha düşmesi gerekiyor. Bu durumda da BTC’nin 20.000 dolar seviyelerine kadar çekildiğini görebiliriz.

Ancak Brandt’in atladığı konu, piyasada eskisine nazaran çok daha fazla kurumsal yatırımcı olması. Bu kurumsal yatırımcıların genel BTC maliyetlerinin de 25.000 dolar seviyeleri olduğu biliniyor. Yani bu denli bir düşüş dalgasının meydana gelmesi, bu kurumsalları bile zararda bırakacağı için fiyatın buradan destekleneceği düşünülüyor. Ancak tabii fiyat desteklenmez ve Brandt’in dediği çıkarsa çok daha sert düşüşler görmek muhtemel.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • Saçmalamışsın o anlam mi çıkar allah aşkına amacın ne senin???!?!?!?Ingilizcende sorun var yada elon gibi bitcoinu bitirmeye çalışıyorsun.adam diyor ki %50dustu üzerine %20daha düşecek bir kanıt getirin bana 2011 den beri .yani böyle bisey yok diyor. Ne zaman %50dustuyse sonra 7 ay icnde bir ath geldi diyor. Yeni bir ath gelecek diyor anladım!!!!!!! senintakipten çıkıyorum birader

  • Bunun dahası mahası yok arz talep meselesi insanlar iş güc yok elindeki parayla oğraşma derdinde bunun önceden kestirmek hayal