Bitcoin Madencilerinin Yeni Merkezleri Coronasız Ülkeler Olabilir

Corona virüsü nedeniyle Bitcoin madencilerini bekleyen sürecin ne olduğu bilinmiyor. Madenciler, özellikle son dönemde çok ciddi sorunlar yaşamaya başlarken, cihaz fiyatlarının artışa geçmesi, bazı ülkelerde Bitcoin madenciliği cihazlarının stoklarının bulunmuyor olması ve yeni üretime bağlı olarak bekleme sürelerinin son derece uzun olması gibi sebepler Çin’den gelecek sevkiyatların yavaşlaması ile birleştiğinden sorun yarattı.

Yatırımcılar, özellikle kısa vadede en büyük beklentilerinin corona virüsünün sona ermesi olduğuna değinirken, bir yandan ise Bitcoin madencileri corona virüsünün daha az etkin olduğu soğuk İskandinav ülkelerini tercih etmeye başlıyor.

Çok sayıda milyoner madenci, hem can güvenliği, hem de kısa süreliğine bile olsa madencilik eylemlerine farklı ülkeden devam etmenin doğru olduğunu düşünüyor.

Bazı ülkeler turist kabul etmezken, milyoner yatırımcıların özellikle AB üyesi ülkelerden olan madencilerin madencilik cihazlarını uzaktan kontrol etmesi mümkün olabiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!