Bitcoin Madencilik Zorluğu Yüzde 10 Arttı!

Geçtiğimiz gün Bitcoin ağına dair veri sağlayan internet sitesi BTC.com’a göre lider kripto para biriminin madencilik zorluğu kısa bir süre içinde %10 artış gösterdi.

Madencilik zorluğu, blockchain ağlarında kullanılan hesaplama sürecinin karmaşıklığını ifade eder. Bu metrik her 2.016 blokta bir (genellikle iki hafta) güncellenir.

Bitcoin fiyatının son günlerde düşmesine rağmen madencilik zorluğundaki yükseliş, yatırımcıların bu durumun neden gerçekleştiğini sorgulamasına neden oldu.

Kripto uzmanları ise madencilik zorluğundaki artışı piyasa dışı koşullara bağlıyor. Dünya genelinde yaz aylarına göre gerileyen enerji fiyatları madencilerin elini rahatlattı. Maliyeti azalan Bitcoin madencileri ise operasyonlarına daha fazla tehçizat kullanarak devam ediyor.

BTC Madencilik Makineleri Gelişiyor

Kripto madencilik şirketi Luxor yöneticisi Ethan Vera, yakın tarihte bu konu hakkında konuştu. Vera, gelişen teknoloji ile her ay daha verimli bir madencilik cihazının piyasaya çıktığına değindi.

“Daha verimli madencilik makineleri piyasaya çıktıkça birim başı enerji maliyeti azalıyor. Bitcoin fiyatındaki artış ile daha fazla kazanç sağlamamız beklense de madencilik zorluğu bizi dengeliyor.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!