Bitcoin Mi Ethereum Mu?

Bitcoin ve Ethereum arasında tercih konusunda kararsız kalan kripto para birimi yatırımcıları son dönemde beklediklerini bulamayacakları korkusu ile piyasada hangi kripto para biriminin tercih edilmesi gerektiği hakkında kesin bir karar veremiyor ve boşluğa düşüyor. Bitcoin fiyatı 10.500 dolar seviyesinde iken Ethereum fiyatı 225 doların çok hafif üzerinde seyrediyor. Kripto para birimi yatırımlarının değeri giderek daha fazla değişkenlik gösterse bile yatırımcılar kesin karar vermekte daha fazla zorlanıyor.

Ethereum ve Bitcoin arasında kalanlar hangisini tercih etmeli? Sorusu ise burada kendisine yanıt buluyor. Bitcoin uzun vadeli ve kısa vadeli olarak Ethereum’a göre bu dönemde tercih edilebilecek bir kripto para birimi iken, Ethereum ise orta vadeli olarak Bitcoin ile birlikte aynı anda tercih edilebilecek yatırımlar arasında yer alıyor. Ethereum fiyatına oranla Bitcoin hem kısa, hem uzun vadede daha fazla kazandırabilir ancak Ethereum orta vadede daha iyi performans gösterebilir.

Öte yandan yüzde 65-66 seviyelerinde olan Bitcoin piyasa hakimiyeti altcoinler için oldukça olumsuz bir faktör. Uzmanlara göre BTC hakimiyeti yüzde 40-45 seviyelerine inmezse altcoinlerde bir ralli başlaması pek mümkün değil. Yakın zamanda bu seviyenin yüzde 80’lere kadar çıkacağını düşünen analistler de mevcut. Eğer durum böyle olursa altcoinleri daha zor günler bekleyebilir. Bu nedenle Bitcoin düşüş ortamında da yükseliş ortamında da özellikle bu zamanlarda en güvenli liman olarak görülüyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü kripto para tercihi yapacak olanların dikkatli hareket etmesi doğru kararlar vermek için piyasayı iyi analiz etmesi gerek.

 

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!