Bitcoin Önemli Direnç Seviyesinde İşlem Görüyor

Son zamanlarda yatay seyrini koruyan Bitcoin genellikle 6400 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Son 24 saat içerisinde yaptığı artışla 6800 dolar seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Şu anda 6700 dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin fiyatı bu seviyelerdeki en önemli direnç seviyesine yaklaşmış durumda.

Geçtiğimiz haftalarda birçok kez 6800 direnç seviyesini kırmayı deneyen Bitcoin başarılı olamamıştı. Çoğu analiste göre 6800 direnci çok önemli ve Bitcoin’in kopup gitmesi için en önemli seviyelerden birtanesi.

Bu ay içerisinde 200 milyar doların altına düşen piyasa hacmi ve birçok Altcoin‘in 2018’deki en düşük seviyelerini görmesi kripto para yatırımcılarını bir hayli korkutmuştu.

An itibarı ile tekrar güç kazanmaya başlayan kripto para piyasası 215 milyar dolarlık hacimle karşımıza çıkıyor. Piyasadaki BTC hakimiyeti ise %53,5 seviyelerinde.

Bu düşüş sürecinde kan kaybeden başlıca altcoinler, Bitcoin‘in olası bir yükselme durumunda yatırımcıya mutlaka ciddi karlar bırakacaktır. Çünkü özellikle Ethereum, XRP, EOS, Litecoin gibi başlıca altcoinler biraz toparlansa da hala çok düşük seviyelerde işlem görüyor.

Ancak unutulmamalı ki Bitcoin’in bu seviyelerden sert bir şekilde düşmesi altcoinlerin tekrar ciddi bir şekilde gerileme sürecine girmesi demek.

Özellikle 6800 direnci yatırımcılar için çok önemli bir direnç noktası. Yatırımınızı yaparken bu seviyelerin altına ve üstüne alarmlar kurup fiyatı sürekli olarak takip etmeniz öneriliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!