Bitcoin Özellikle Bu Saatlerde Yükseliyor! İşte Nedeni!

Geçtiğimiz haftalarda ABD‘de yaşanan bankacılık krizinin çözülmesi Bitcoin’de güçlü yükselişlerin yaşanmasını sağladı.

28.00 doların üzerine çıkarak son 9 ayın en yüksek seviyesini gören Bitcoin (BTC) FED’in faiz oranı açıklaması öncesinde volatil hareketlerine devam ediyor.

Coindesk’in haberine göre, bankacılık krizi ve Bitcoin’e olan etkisini değerlendiren kripto para şirketi Matrixport, Amerikalıların Bitcoin’e yöneldiğini söyledi.

Amerikalıların ABD’deki son banka başarısızlıkları sonrasında geleneksel bankacılığa kıyasla Bitcoin’in daha güvenli olduğunu anladığını belirten Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, BTC’ye yapılan yatırımın arttığını ifade etti.

Son 10 gün içinde Bitcoin’in %40 oranında yükseldiğine dikkat çeken rapor bu artışa ABD’li vatandaşların öncülük ettiğine dikkat çekti.

“10 Mart’taki düşüşten bu yana, Bitcoin %44 arttı.

Rallinin %31’i ABD işlem saatlerinde gerçekleşti.

Bu durum Amerikalıların Bitcoin’e çok fazla ilgi duyduğunu adete iki eliyle satın aldıklarının bir göstergesidir.”

Markus Thielen, raporuna bankacılık sektöründeki stresin bitmediğini de ekledi.

Bitcoin‘in bankacılık sorunları sonrasında faiz oranı beklentilerinin düşmesini fiyatlandırdığını belirten Thielen, bu durumun ABD işlem saatlerine olumlu performans olarak yansıdığını söyledi.

“Bitcoin (BTC) 2023 başından bugüne %66 arttı ve ABD işlem saatlerinde Bitcoin %47 yükseldi.

Bitcoin Asya’daki işlem saatlerinde ise yalnızca %16 arttı.

Asya ve ABD’ye kıyasla Bitcoin Avrupa ticareti sırasında neredeyse hiç ter dökmedi. Zira BTC Avrupa işlem saatlerinde sadece %3 arttı.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!