Bitcoin Para Statüsü Alırsa Vergi Ödemelerinde Belirgin Artış Olabilir

Kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ”yasal para” statüsü alması yani parasal bir varlık olarak kabul edilmesi durumunda dünya ekonomisinde başta ABD ve Asya ülkelerine her yıl milyarlarca dolarlık vergi kazancı olarak geri dönüş yapabilir. Bitcoin’den alınacak olan verginin yasal olarak ödenmek zorunda olmasını sağlayacak yeni yasalar oluşturulabilir, kripto para borsalarından otomatik vergi kesintisi yapabilecek mekanizmalar kurması istenebilir.

Devletler isterse bunları kısa süre içerisinde yapabileceklerdir. Binlerce dolar değerindeki yatırımcıların vergi ödemekten kaçmak için yeni yollar arasalarda büyük devletler vergi kaçırmayı engelleyebilecek sistemler inşa edebilir ve bunları başarılı olarak uygulayabilir.

Kripto para birimlerinden vergi alınması durumu henüz kısa vadede mümkün görünmüyor, ancak bu hiçbir zaman vergi alınmayacak olduğu anlamına da gelmiyor. Hükümetlerin düzenlemeler yapmaya başladığı 2018 yılından itibaren bu yılda birçok farklı yasal vergi düzenlemesi yapılacak.

Bitcoin vergisi altında tüm kripto paralardan vergi alınmasını bugün engelleyen Bitcoin’in herhangi bir şekilde ”yasal para” olarak kabul edilmemesi ve ”varlık” olarak sınıflandırılmaması yatıyor.

*ABD baz alınmıştır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!