Bitcoin’deki “Rekor” İddiaları Bu Gösterge İle Biraz Daha Arttı

Bitcoin ve kripto para piyasası hiç şüphesiz her geçen gün biraz daha olgunlaşan bir piyasa. Henüz 220 milyar dolar civarlarında olması açısından diğer piyasalara göre çok küçük olan kripto para piyasası, özellikle Bitcoin’in sert yükselişlerinden sonra tüm dünyada daha fazla adından söz ettiriyor.

Bu haftaya 8000 doların üzerinde başlaması ile olumlu bir duruş sergileyen BTC, her geçen gün normal yatırımcının dikkatini çektiği gibi kurumsal yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Öyle ki birçok devlet ve büyük kurumsal şirket kendi kripto parasını çıkarma projelerine çoktan başladı bile.

Öte yandan kurumsal yatırımcının piyasaya girişi Bitcoin’in rekor kırmasını sağlayacak en büyük faktör olarak görülürken Cantering Clark paylaştığı grafik ile bu duruma dikkat çekti.

Son zamanlarda kurumsal yatırımcının CME vadeli işlemlerde long pozisyon yani Bitcoin’in artacağı yönünde pozisyon alması dikkatlerden kaçmıyor. Uzmanlara göre kurumsal yatırımcıların bu denli Bitcoin’e ilgi duyması ve artacağını düşünmesi büyük bir rallinin başlangıcı olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!