“Bitcoin Sahibi Olduğunuz İçin Cezaya Çarptırılabilirsiniz!”

ABD/California merkezli David W. Klasing Vergi Hukuk Bürosu’ndan yetkililer ABD’de kripto para birimi Bitcoin sahibi olan Amerikan vatandaşlarının IRS tarafından gönderilen vergi formlarını doğru doldurmalarını ve kripto para birimlerinden elde ettikleri gelirleri de ilgili bölümlerde yazmalarını önerdi.

Gelecekte sadece Amerika’da değil dünyanın çok sayıda ülkesinde geçmiş yıllarda kripto para kazancını bildirmemek nedeniyle çok sayıda insanın vergi ve hapis cezaları ile karşı karşıya kalacağına değinilen açıklamada “hemen şimdi doğru yolu tercih edin ve doğru bildirimler yapın, yoksa daha fazlasını ödemek ve sicilinize eklenecek suçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz” denildi.

Türkiye’de henüz kripto para vergisi alınmazken bazı vatandaşların kazançları arasında Bitcoin’e de yer verdikleri ve bu konuda net bir taslağın olmadığı biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!