Bitcoin Sahibi Olduğunuzu Kimseye Sakın Söylemeyin, Yoksa…

100.000 liralık altın aldığınızı bir başkasına söyler misiniz? Herhangi bir arkadaşınıza veya yeni tanıştığınız kişiye “ben dün 100.000 liraya eşit bilmem ne kadar gram altın aldım!” der misiniz? Bizce demeyin, dememelisiniz. Eğer çok yakın arkadaşınızsa bunu söylemek belki size zarar vermeyebilir. Ama sizin yatırımlarınız hakkında bilgi sahibi olması gereken tek kişi yine aynaya baktığınızda karşınıza çıkacak olan kişidir; yani siz!

İşler Bitcoin’e gelince de pek değişim olmaması gerekir. Çünkü Bitcoin ve kripto para birimler her an saldırılara karşı açık olmayan, gizli ve güvenilir yatırımlardır. Ancak bu gizlilik, güvenlik ve saldırılara açık olmaması durumu sizin eylemleriniz ile yakından ilişkilidir.

Eğer ki herkese Bitcoin sahibi olduğunuzu söylerseniz ve hangi borsadan alım yaptığınızın bilgisini bir şekilde belli ederseniz, hele ki mail adresiniz karşı taraf tarafından biliniyorsa ortaya felaket çıkabilir. Bu felaket sizi derinden etkileyebilir.

Ne Gereği Var?

Bitcoin sahibi olduğunuzu belki en yakın arkadaşınıza söylediniz ve o da gitti başka arkadaşına sizin Bitcoin sahibi olduğunuzu söyledi. Bu kişinin sizinle ilgili bilgiye ulaşması zor olabilir. Ancak kripto para birimi cüzdanınızı hedef alabilecek bir saldırgan olabilir. Yine aynı zamanda yakında bulunan kişiler bu konuşmayı duyabilir ve sonucunda daha fazla saldırganların hedefi haline gelebilirsiniz. Paranoyak olmaya gerek var mı? Bizce yok, ama dikkatli olmaya inanın gerek var.

Özellikle yeni tanıştığınız ve yakından samimi olmaya başladığınız kişilere asla kripto para borsasında kayıtlı olan mail adresinizi vermemeniz önemlidir. Cep telefonunuzu başka kişilerle paylaşmanız önerilmez. Hele ki cep telefonu numaranız ile borsa uygulaması aynı cihazda ise asla cep telefonunuzu tanımadığınız kişilere birkaç dakikalığına bile olsa vermeniz önerilmez.

Olmaz Diyenler Kendisini Güvenlik Güçleri İle Görüşürken Buluyor!

Daha önce ev almak için Bitcoin’lerini satıp parasını çekmek isteyen bir kişi bir başka Bitcoin sahibi olduğunu bilen kişi tarafından öldürülmüştü.

Yine Bitcoin ile ilgili ünlü isimler bile sorunlar yaşadı. Örneğin Craig Wright ve Kleiman Ailesi arasında yaşanan milyarlarca dolarlık dava herkesin malumu.

Bunlarla da sınırlı değil, Bitcoin varlıkları çok sayıda insanın servetinin bir anlık dalgınlık sonucu bitmesine ve kaybolmasına sebep oldu. Ailenizle bile Bitcoin sahibi olduğunuzu paylaşırken tüm bilgileri vermemeye dikkat edin. Ailenizden zarar gelmeyebilir ama “bana bir şey olursa çekebilsinler” diye vereceğiniz mail ve hesap bilgileriniz başkalarının eline geçebilir ve kaos yaşatabilir.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiştir. Uyarı niteliğindedir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!