Bitcoin Short Pozisyonda Ciddi Artış

Bitcoin SEC’in verdiği erteleme kararından sonra hala toparlanabilmiş değil. Son haftalarda 5900 – 6600 dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin birkaç gündür yatay seyrini koruyor ve 6450 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin’in fiyatı stabil olmasına rağmen son zamanlarda dikkat çeken grafik BTC/USD Shorts grafiği. Bu grafikte Bitfinex verilerine göre Bitcoin için kısa (short) pozisyonların işlem hacmi 12 Nisan tarihinden beri en yüksek seviyesinde.

Short Pozisyon Ne Demek?

Short pozisyon açmak borsada işlem gören bir kağıt, döviz, emtia ya da kripto paranın düşeceğini düşünerek işlem yapmaya denir. Yani short pozisyon sayısı ne kadar artarsa o hissenin ya da kripto paranın düşeceğini düşünen yatırımcının hacmi o kadar fazladır.

Grafiğe bakıldığı zaman Bitcoin için açılmış olan kısa pozisyonlar son ayların zirvesini yapmış durumda. Hatta bu oran dün itibarı ile 32.000 seviyelerindeyken 24 saate 39.000 seviyelerine kadar yükselmiş durumda.

Bu durumda demek oluyor ki birçok kişi Bitcoin’in bu fiyat seviyelerinden düşeceğini düşünüyor ve buna göre pozisyon açıyor.

Şu anda kripto para piyasa hacmi 209 milyar dolar olarak karşımıza çıkarken, BTC hakimiyeti %53 civarlarında.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!