Bitcoin Ülkesi El Salvador’dan Yeni Hamle: Batacak Diyenlere İnat Açıklama Geldi!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele kısa süre önce yaptığı açıklamada, 2023 ve 2025 vadeli devlet borçlanma tahvillerinin toplam 565 milyon dolar tutarındaki bir bölümünü geri satın aldığını söyledi.

El Salvador 565 Milyon Dolarlık Tahvili Geri Satın Aldı

Resmi bilgilere göre El Salvador, 2025 vadeli tahvillerin %54’ünü toplam 432 milyon dolar karşılığında satın aldı. Vadesi 2023 yılında dolacak tahvillerin ise %22.4’ünü toplam 133 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Bukele, ülkenin 2023 ve 2025 tahvillerinin geri kalanı için sekiz hafta içinde yeni bir teklif başlatacağını söyledi. Bukele, son geri alımlarda olduğu gibi bunun da “piyasa fiyatlarından” yapılacağını sözlerine ekledi. Bukele’ye göre, ilk geri alımlar ülkeye 275 milyon dolardan fazla tasarruf sağladı.

Ülkenin 12 Eylül’de başlattığı tahvil geri alımı, borçlarını ödeyemeyeceği yönündeki söylentileri ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim olarak görülüyor. Orta Amerika ülkesi, özellikle Eylül 2021’de legal ödeme aracı olarak Bitcoin’i (BTC) kabul ettikten sonra geleneksel kredi piyasasıyla gergin ilişkiler yaşamıştı.

Geçtiğimiz hafta Fitch Ratings, El Salvador’un uzun vadeli yabancı para cinsinden dağıtıcısı temerrüt notunu (IDR) CCC’den CC’ye düşürdü ve ülkenin 2023 yılı başında vadesi dolacak tahvilinde temerrüde düşmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan El Salvador geçtiğimiz yıl BTC’yi resmi para birimi haline getirerek dünya çapında büyük ses getirmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!