Bitcoin ve ABD Bankaları Arasında Nasıl Bir İlişki Var? BTC İçin Risk Var Mı? Morgan Stanley Raporu!

ABD’li kripto para dostu bankaların ardı ardına iflas etmesi Bitcoin’in 20.000 doların altına düşmesine neden oldu.

Ancak FED ve FDIC gibi düzenleyicilerin bankacılık krizi ile aldığı önlemler BTC ve altcoinlerde bir ralli yaşanmasını sağladı.

Dün olumlu gelen enflasyon verisi sonrası da 26.000 doları aşan BTC, bu seviyeyi koruyamadı ve 24.400 dolar seviyelerine geriledi.

Coindesk’in haberine göre, Bitcoin fiyatında hareketlilik yaşanırken ABD’li banka Morgan Stanley son raporunda lider kripto para Bitcoin’in geleneksel bankacılık sisteminden izole olmadığını ve fiyatının ABD doları likiditesiyle desteklendiğini söyledi.

Morgan Stanley analistleri Sheena Shah ve Kinji C Steimetz, ABD’deki bankaların kapanmasıyla birlikte bankacılık sektörüne dair endişelerin arttığına dikkat çekerek bu durumun Bitcoin için parlama anı olması gerektiğini belirtti.

“USD banka likiditesiyle desteklenmesi nedeniyle, Bitcoin bir para biriminden ziyade spekülatif bir varlık olarak işlem görüyor.

Bu bağlamada da Bitcoin geleneksel bankacılık sisteminden izole değil.

Bitcoin ağı bankalar olmadan da çalışabilse de BTC’nin fiyatı ve dolayısıyla satın alma gücü merkez bankası politikasından etkilenmeye ve kripto para piyasasına akışı kolaylaştırmak için bankalara ihtiyaç duymaya devam ediyor.”

Analistler raporun sonunda Bitcoin başta olmak üzere genel olarak kripto fiyatlarının merkez bankası parasal genişlemesi nedeniyle 2020/2021’de hızla yükseldiği ve sermayenin geleneksel itibari para bankacılığı sektöründen kripto sektörüne kaydığını da ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!