Bitcoin ve Altcoinler Çakıldı! BTC Fiyatı Neden Düştü? Son Durum Ne?

Bitcoin, gün içerisinde ABD borsalarının pozitif olarak açılması ile yükseliş yönlü bir hareket yapmıştı.

Bitcoin’deki yükseliş ile beraber 3273 dolar seviyelerine kadar yükselen Ethereum da tüm altcoinlerin yeşil renge dönmesini sağlamıştı.

Ancak ABD borsaları her ne kadar güne yükselişle başlasa da sonrasında gelen düşüş dalgası ile beraber günü negatif kapadı. Bu durumdan olumsuz etkilenen Bitcoin fiyatı 41.000 doların altına kadar düşüş gösterdi.

Gün içerisinde mavi renkli düşüş trendini yukarı yönlü kırmayı test eden BTC, tam da bu direnç seviyesinden geri döndü. Daha önceki analizlerimizde de bahsettiğimiz gibi bu trend çizgisi şu an yükselişlerin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

Bitcoin 4 Saatlik Grafik

Ayrıca 26 Ocak’ta beklenen FED’in faiz kararı, piyasada gergin bir ortam oluşturduğu için bu tarih yaklaştıkça alım iştahı da kapanıyor.

40.950 dolar seviyesine kadar iğne atan BTC için en önemli destek seviyesi 40.500 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu seviye kırılırsa 38.000 dolar seviyelerine kadar bir düşüş görülebilir.

Son düşüşlerle beraber korku ve açgözlülük endeksinin de son günlerin en düşük puanı olan 24 puanla “aşırı korku” konumunda olduğu görülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)

  • Ne kadar boktan bir piyasa oldu her türlü haberden böyle etkileneceksen Allah belanı versin kripto dünyası

  • 1)Borsadan bu kadar etkilenen bir piyasa demek ki bağımsız değil.
    2) Hiç bir denetim olmadan, keyfe göre korsan hisse senedi çıkarmaya dönüştü bu iş.
    3) Bir sürü saçma bahaneyle keriz silkeleme sürerse (kurumsal denilen soyguncular yapıyor), sonunda alan kalmayacağı için, kendiliğinden batacak.
    5)Yok boğa, yok tavşan, yok ayı , yok Fibonacci uydurmasınlar