Bitcoin ve Altcoinler Yatay Giderken Para Kazanmak Mümkün Mü? Binance “Evet” Diyor!

Bitcoin ve altcoinlerde yaşanan sert fiyat hareketleri yatırımcıları heyecanlandırsa da bu hareketleri yakalamak pek kolay olmuyor.

Pek çoğumuz grafiklerdeki sert hareketlere bakıp “şuradan alsaydım burada da satsaydım bu kadar kazanırdım” demişizdir. Ancak inanın o hayalini kurduğunuz aralığı yakalayıp, en ideal yerden alıp en ideal yerden satan yatırımcı sayısı oldukça az.

Zaten kripto paralardaki fiyat hareketlerine baktığımızda fiyatın kısa bir zaman aralığında sert bir şekilde yükseldiğini ve uzun bir yatay aralığa girdiğini görüyoruz.

Yatırımcılar olarak “kolay para” kazanma istediğimiz bizi o sert fiyat hareketlerinin yaşandığı dar zaman aralığına yönlendiriyor. O kısa aralığı yakalayamamakta çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor.

Peki bu sert yükselişlerin yaşandığı dar zaman aralığını kovalamadan da para kazanabilir miyiz? Çoğunuzun yatay piyasada nasıl para kazanacağız? dediğini duyar gibiyim. O zaman gelin sizinle Binance’in Mart ayında tanıttığı “Binance Earn Range Bound” yani Binance “Sınırlı Aralık” ürününü inceleyelim.

Aslında derin ayı piyasalarından sonra Bitcoin ve altcoinlerde uzun bir yatay hareket dönemi görüyoruz. Bu süreç genellikle Bitcoin’in bir sonraki halvingine kadar devam ediyor. Binance’in Mart ayında tanıttığı bu ürün marketin şuan içerisinde bulunduğu döngüye de oldukça uygun olduğundan biraz kulak kabartmakta ve denemekte fayda var.

Aşağıda “Binance Sınırlı Aralık” özeliği ile ilgili pek çok bilgi ve senaryoyu ele alacağız. Keyifli okumalar ve bol kazançlar.

Binance Earn Sınırlı Aralık Nedir?

Sınırlı Aralık, yatay hareket eden bir piyasada Bitcoin veya seçilen bir altcoinin hangi aralıkta hareket edeceğini tahmin ederek yüksek ödüller kazanabileceğiniz bir yatırım ürünüdür.

Belirli abonelik dönemleri bulunmaktadır ve bu abonelik dönemi boyunca fiyatın hangi aralıkta olacağını tahmin etmeniz gerekiyor.

Eğer fiyat abonelik süresi boyunca sizin seçtiğiniz fiyat aralığında kalırsa, süre sonunda yatırdığınız parayı geri alacak ve abone olurken seçtiğiniz getiri oranına göre ödül kazanacaksınız.

Eğer fiyat abonelik süresi içerisinde sizin belirlediğiniz alt ve üst fiyat aralığının dışına çıkar veya fiyat bu alt ve üst banda dokunursa bu durumda seçtiğiniz risk kategorisine göre yatırdığınızdan daha az para alacak ve herhangi bir ödüle hak kazanmayacaksınız.

Örnek Çalışmamız

Bir örnekle açıklayalım ve getiri ve risk durumuna bakalım.

31 Mayıs 2023’e kadar fiyatın 26.000$ ile 29.000$ aralığında hareket edeceğini düşünüyoruz diyelim.

Binance Sınırlı Aralık (Range Bound) sayfasında uzlaşma tarihlerinden 31.05.2023’ü işaretliyor ve istediğim fiyat aralığını bularak katıl butonuna basıyorum.

Hangi kripto parayla katılmak istiyorsam onu seçiyorum.

Ben 100$’lık bir deneme yapmak için USDT’yi seçiyorum. İsterseniz siz Bitcoin ile de katılabilirsiniz. Bitcoin ile katılmanız durumunda sözleşme sonunda paranızı yine BTC cinsinden alacaksınız.

Katılım tutarını giriyor ve istediğim getiri oranını seçiyorum. Burada getiri oranı arttıkça riskinizin de arttığını unutmamalısınız.

Bu örnekte %120’lik getiriyi seçtiğimde risk altındaki katılım tutarı %5’e yükseliyor. Eğer %10’luk getiriyi seçersem bu risk %1’e iniyor. Yine bu getiri oranlarının yıllık olduğunu ve sizin bu abonelik süresi içerisinde kaldığınız güne göre hesaplandığını unutmayın.

Bu işlemi onayladığım taktirde sistem şu şekilde çalışacak.

Bitcoin fiyatı 31 Mayıs 2023 saat 11.00’a kadar 26.000$ ve 29.000$ aralığında hareket ederse ben 102,5$ (Katılım tutarım + APR), eğer bu fiyat aralığını aşarsa veya 26.000$’a yada 29.000$’a dokunursa herhangi bir ödül almayacağım ve katılım tutarı olarak yatırdığım 100$’ı, 95$ olarak geri alacağım.

Bir başka örnekte fiyat aralığını daha dar tutalım. Bu durumda riskimiz sabit kalacak ancak getiri oranı arttığından potansiyel kârımızda artacak.

Yukarıdaki resimde 31 Mayıs 2023 saat 11.00’a kadar fiyatın 26.500$ ve 28.500$ aralığında olacağını tahmin ettik ve eğer bu tahminimiz tutarsa süre sonunda paramızı 106$ olarak geri alabileceğiz. Tahminimiz tutmazsa paramızı 95$ olarak geri alacağız.

Henüz bir Binance üyesi değilsen ömür boyu %20 komisyon indirimi için buradan Binance’e kayıt olabilirsin.

Bazı Aboneliklerdeki “Yeni Başlayan” Ne Anlama Geliyor?

Belirli bir fiyat aralığının “Yeni Başlayan” etiketine sahip olması, kullanıcının %0 Risk altındaki katılım tutarı ile bir APR seçeneğini tercih edebileceği anlamına gelir. Eğer yeni başladıysanız ve risk almak istemiyorsanız bu etikete sahip havuzlardan birisinde %0 riskli bir APR oranı tercih edebilirsiniz.

Sınırlı Aralık Ürününün Faydaları Nelerdir?

  • Yatay hareket eden ve pek çok yatırımcıya göre sıkıcı olan piyasalarda yüksek getiri oranlarıyla güzel ödüller kazanabilirsiniz.
  • Piyasaların kısa zaman aralıklarında aşağı ve yukarı yönlü sert hareketler sergilediği, uzun zaman aralıklarında yatay hareket ettiği göz önüne alındığında yatay hareket eden piyasalara yönelik ürünler karlılığınızın uzun bir zaman dilimine yayılmasına katkı sunabilir.
  • Çok fazla seçenek arasından kendi stratejinize uygun bitiş tarihi ve fiyat aralığı seçebilirsiniz.
  • Sınırlı Aralık ürününe ilişkin işlemlerde herhangi katılım ve uzlaşma ücreti söz konusu değil. İşleme girerken de çıkarken de herhangi bir ücret ödemezsiniz
  • Piyasanın yatay gideceğini düşünüyor ve elinizdeki kripto paraları büyütmek istiyorsanız “Sınırlı Aralık” sizin için ideal ürün olabilir.

Sınırlı Aralık Risksiz Bir Yatırım Mıdır? Riskleri Nelerdir?

“Sınırlı Aralık” risksiz bir yatırım türü değildir. Yukarıdaki örneklerde de açıkladığımız üzere yatırdığınızdan daha düşük bir tutar geri alabilirsiniz.

Burada diğer yatırım ürünlerinde olduğu gibi riskinizi yönetmeli ve ona göre kendinize uygun seçeneği seçmelisiniz. Daha düşük riskli bir işlem için düşük APR oranı seçebilirsiniz.

Sınırlı Aralık’ta aldığınız risk, ödül oranıyla ilgilidir. Yüksek getiri daha yüksek risk barındırır.

Ancak bu risk öngörülemez değildir. Seçtiğiniz abonelik türünde, seçtiğiniz getiri oranına göre muhtemel riskiniz hesaplanarak size bildirilir.

Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da Sınırlı Aralık’ta bir aboneliğe katıldığınızda, aboneliğin sona erdiği ve sizin seçtiğiniz uzlaşma tarihinden önce katıldığınız tutarı geri almanız veya iptal etmeniz mümkün değildir.

Grafik üzerindeki çizgilerime güveniyorum diyorsan şimdi bu bağlantıdan Binance Sınırlı Aralık (Range Bound) sayfasına gidebilir ve bu yatırım ürününü kendin de keşfedebilirsin.

Henüz bir Binance üyesi değilsen ömür boyu %20 komisyon indirimi için buradan Binance’e kayıt olabilirsin.

Eğer bir sorun varsa aşağıdaki yorum bölümünden bize ulaşabilirsin.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!