Bitcoin ve Dogecoin’den Sonra Oluşan FOMO Para Kaybetme Korkusunun Önüne Geçti!

ABD’li WallStreetBets yatırımcılarının “Gamestop” hareketinden sonra Bitcoin ve Dogecoin’de gelen pump dalgaları Çin’li yatırımcıların “pump” istediğini artırdı.

Çin’deki popüler sosyal medya platformu Weibo’daki kripto para toplulukları, sırada hangi coin’in olduğuna yönelik spekülasyon yapmaya devam ediyor.

Uzmanlar kripto para sektörüne son günlerde katılan yeni yatırımcıların coinlerin sadece ismine ve fiyatına baktığını, projeleriyle veya merkeziyetsiz olup olmadıklarıyla ilgilenmediklerini ifade ediyor. Yeni yatırımcıların çoğu, kendilerine güzel gösterilen coinlerin öncesinde ne ocaklar söndürdüğünden habersiz ticaret yapmaya çalışıyor.

Son dönemde WallStreetBets hareketinden esinlenen bir çok Telegram grubu oluşturuldu. Bu gruplar aracılığıyla organize olan kişiler belirli coinlere anlık “pump-dump” yaptırarak bir çok kişinin mağdur olmasına neden oluyor.

Bu tarz organizasyonlarda sadece “kasanın” kazanacağını hatırlatan uzmanlar bu gruplardan ve coinlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıyor.

Coindesk’e konuşan Çin’li kripto para tüccarı Yang Liu; “Çin’de fırsatı kaçırma korkusu para kaybetme korkusunun önüne geçti” diyor.

Tahtalarda uzun bir yeşil mum gören yatırımcılar “sanırım sıradaki bu” diyerek hemen alım yapıyor. Bu tarz ticaretlerin sürdürülebilir olmadığını ifade eden analistler, fırsatı kaybetme korkusunu yenemeyen yatırımcıların kaybetmeye mahkum olduğunu ifade ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!