Bitcoin ve Kripto Paralar Konusunda Devletin Kafası Karışık! Hangi Kurum Yetkili?

Türkiye bir süredir kripto paraları tartışıyor. Merkez Bankası tarafından yapılan kripto varlık tanımlamasından sonra gözler yeni regülasyonlara çevrildi.

Kurumların kripto paralara yönelik yasal düzenlemeler konusunda hummalı bir çalışma yürüttüğü biliniyor. Bu konuda son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan gelmişti. Elvan Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerin kısa sürede biteceğini ifade etmişti.

Ancak geçen süre zarfında bu konuda taslak bir metin dahi çıkarılmadığını görüyoruz. Türkiye’de kripto paralara artan yatırımcı ilgisi bu alanda yapıcı olmasını umduğumuz regülasyonları zorunlu kılıyor. Zira kripto paralara yönelik yasal boşluk olması kurumlarında kafalarında soru işaretleri oluşturuyor.

Hangi kurumun kripto paralara yönelik sorulara yanıt vereceği dahi büyük bir muamma. Kripto paralara ilişkin bilgi edinme kanunu kapsamında yapılan Cimer başvurularının kurumdan kuruma gönderildiğini ve yanıt alınamadığını gözlemliyoruz.

Hazırlamakta olduğumuz özel bir haberimize konu bazı hususlarda bilgi edinme kanunu kapsamında Cimer’e başvurduk. 17.04.2021 tarihinde yaptığımız başvuruya aradan yaklaşık 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yanıt alamadık.

Bu süreçte bilgi edinme talebimizin kurumdan kuruma sevk edildiğini son olarak da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na gönderildiğini gözlemledik.

Umarız kurumların kripto paralar konusundaki kafa karışıklığını giderecek yapıcı regülasyonlar bir an önce yapılır ve sorularımıza daha kısa sürelerde yanıt alabiliriz.

Türkiye’deki kripto para piyasalarında yaşanan manipülasyon iddialarına ilişkin özel haberimize konu başvuruya herhangi bir kurumdan yanıt verilmesi halinde ayrıca haberleştirilecektir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!