Bitcoin Volatilitesi Beş Yılın En Düşük Seviyesinde! Tarihsel Verilere Göre BTC Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Bitcoin ABD’den gelen olumlu ekonomik verilere rağmen belirli bir aralıkta işlem görmeye devam ederken 28.000 dolarlık psikolojik seviyeyi aşmaya çalışıyor.

Ancak bazı veriler BTC’nin fiyatında önemli artışların yaşanabileceğinin sinyalini veriyor.

Bu bağlamda popüler analitik platformu IntoTheBlock Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bitcoin’deki volatilitenin son beş yılda sekizinci kez %40’ın altına indiğini söyledi.

IntoTheBlock’un analizine göre BTC’deki volatilite beş hafta boyunca %40’ın altında kalırsa bu durum %46’lık bir fiyat artışıyla sonuçlanabilir.

“Bitcoin’deki oynaklık tarihsel olarak önemli düşük seviyelere ulaştı.

60 günlük BTC volatilitesine bakıldığında son 5 yılda 8. kez %40’ın altına düştü.

Ortalama olarak BTC volatilitesi 5 hafta boyunca bu seviyenin altında kalırsa %46’lık bir fiyat artışıyla sonuçlanabilir.

Fiyat artışı karşısında BTC’nin 3 kez %50’lik çökme yaşadığı da unutulmamalıdır.”

IntoTheBlock paylaşımında BTC’nin yükselme olasılığının düşme olasılığından fazla olduğunu belirtse de yatırımcıların düşme olasılığını da göz ardı etmemesi gerektiğini de belirtti.

14 Nisan’da 31.000 dolara kadar çıkan Bitcoin o günden bu yana baskı altında. Mayıs ayının başında 29.000 doları deneyen BTC bunda başarılı olamadı.

*Yatırım tavsiyesi değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!