Bitcoin Yatırımcısı Cathie Wood FED Sakinleşecek Dedi, Beklentilerini Paylaştı!

Ark Invest inovasyon fonları aracılığıyla kripto para birimlerine de dahil pek çok riskli varlığa sahip bir yatırım şirketi.

Bitcoin’in 2030’da 1 milyon dolara ulaşacağını düşünen Ark Invest CEO‘su Cathie Wood CNBC’de marketin geleceğine dair beklentilerini paylaştı.

FED şimdiye kadarki en sert faiz artışı macerasında sona gelindiğini düşünen Wood, piyasalar konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Wood’a göre enflasyon yüksek seyretmeye devam etse de, FED‘in giderek sakinleştiğini göreceğiz.

Küresel piyasalarda yaşanan düzeltmelerin paranın yer değiştirmesine neden olacağını savunan Wood, piyasalar toparlandığında inovasyonun daha da ön plana çıkacağını söyledi.

“FED gerçekten işini yaptığından ve bunun bir parçası olduğundan emin olmak istiyor.

Ben hisse senedi piyasasının yıla başladığımız gibi olayın diğer tarafını görmeye başladığına ve muhtemelen yükseleceğine inanıyorum.

Bu toplantıda 25 baz puan ve ya belki 50 bilmiyorum ama sanırım tam da oradayız ve piyasada indirim var bu nedenle iyimserim.

80’lerin başlarında da aynı durum söz konusuydu, enflasyonun düşeceğine inananlar işin sonunda kazananlardı. Veriler çok volatil sadece verilere bakarak pozisyon almayı doğru bulmuyorum.

İnsanlarda dotcom balonuna benzer bir çöküş yaşanacağına dair korkular var ancak bence bunlar yersiz. Teknoloji hisseleri aşırı yükseldiğinde biz hazır değildik ve maliyetleri çok yüksekti. Ancak şimdi öyle değil. İnsanlar konu inovasyon olduğunda altımızdaki zeminin kaydığını ve çok hızlı ilerlediğimiz fark ediyor ve buna doğru koşuyor.

Mevcut piyasa düzeltmesi hisse senedi piyasaları toplarlandığında inovasyon stratejilerinin gelişmesi için fırsat sunuyor.

Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde yapay zekanın büyük etkisini hissedeceğiz.”

 

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!