Bitcoin’de Boğa Piyasasının Başladığını Gösteren İndikatör Yeşil Yaktı! Glassnode Raporu!

Dün FED Başkanı Powell’ın açıklamaları ve SEC‘in kripto para sektöründeki baskısını artırması Bitcoin başta olmak üzere altcoinlerin de düşüşler yaşanmasına sebep olsa da piyasa tekrar toparlandı.

Tam bu esnada Glassnode bazı verilerin BTC ve kripto piyasası için yükseliş sinyali olabileceğini belirtiyor.

Coindesk’in haberine göre, Glassnode Bitcoin madencilerinin işlem ücretlerinden elde ettikleri gelirlerin artmasının ve BTC’nin 2023 yılının başından bu yana %60’lık yükselişinin boğa yolculuğundaki yalnızca ilk kilometre taşı olduğunu söyledi.

Bu noktada Glassnode, madencilerin yüksek ve düşük işlem ücretleri aldığı dönemleri belirlemek için kullanılan gösterge iki yıllık Z-skoru verisinin 2021 ortasından bu yana ilk kez pozitife döndüğünü belirtti.

Z-skoru verisinin tarihsel hareketlerini inceleyen Glassnode verideki pozitif dönüşün tarihsel olarak büyük boğa koşularının başlangıcıyla aynı zamana denk geldiğini savundu.

Glassnode’un baş analisti James Check konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ordinals and Inscriptions’tan gelen yeni bir taleple desteklenen, madencilerin ücretlerden elde ettiği gelir verisi olan 2 yıllık Z-Skoru 2021 ortasından bu yana ilk kez pozitife döndü.

Artan ücret baskısı, yeni benimseme dalgalarıyla çakışan daha yapıcı pazarların ortak bir öncüsüdür.”

Bitcoin ağındaki günlük işlem sayısının da arttığına işaret eden Check, yedi günlük işlem ortalamasının 2023 içinde %28 artarak iki yılın en yüksek seviyesi olan 333.000’e ulaştığını söyledi.

“Toplam gelirlerinin günde 22,6 milyon dolara çıktığını gören madenciler, bu yükselişten elbette en çok yararlananlardır.

Bu hafta madenci gelirleri, Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviyeye çıkarak yıllık ortalamanın üzerine çıktı.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!