Bitcoin’de (BTC) Gözler Powell’a Çevrildi! FED Başkanı Yarın Ne Söyleyecek?

Bitcoin’de yaşanan sert düşüşle birlikte kripto para severler yeni haftaya odaklandı.

Hafta içerisinde yaşanacak ekonomik gelişmeler yatırımcıların risk iştahını düşürecek yoğunlukta olsa da, volatiliteyi seven yatırımcılar ekonomik takvime göre pozisyon alma telaşında.

Bu haftaki ekonomik gelişmeleri ilgili haberden inceleyebilirsiniz.

Powell Ne Söyleyecek?

Bu haftaki en önemli gelişmelerin başında Salı ve Çarşamda günü Powell yapacağı konuşmalar yer alıyor.

FED başkanı Kongre’ye sunulan 6 aylık para politikası raporuna ilişkin sunum yapmak üzere Senatörlerin karşısına geçecek. Powell Salı günü Senato Bankacılık Komitesi’nde Çarşamba günü ise Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’de konuşma yapacak.

Powell’ın açıklamalarının 6 aylık para politikası raporu doğrultusunda olması bekleniyor. Cuma günü Kongre’ye sunulan raporda dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

“FED enflasyonun temel ihtiyaçlara ulaşmada oluşturduğu zorluğun farkında ve enflasyonu %2 hedefine ulaştırma konusunda kararlı.

Temel hizmetler noktasında fiyat enflasyonu yüksek kalmaya devam ediyor.

Konut hizmetleri ve kiraların piyasa koşullarına geç uyum sağladığını görüyoruz. Bu nedenle bu alandaki fiyat artış hızının önümüzdeki yıl içinde yavaşlaması beklenmelidir.

Seyahat, gıda, finansal hizmetler gibi alanlarda henüz bir yavaşlama işareti görmedik. Muhtemelen bunun için işgücü piyasasında bir miktar gevşeme gerekecek.”

Powell son faiz kararı sonrasında da enflasyondaki gerileme sinyallerinin henüz güçlü şekilde görülmediğini ve bu işaretler görülene kadar devam eden faiz artışlarının uygun olacağını ifade etmişti. Powell’ın bu açıklamalarını Salı ve Çarşamba günü de tekrarlaması bekleniyor.

Powell 7 Şubat’ta yaptığı konuşmada bazı satır başlarına dikkat çekmişti. Bu hafta yapılacak açıklamalarında bu doğrultuda olması bekleniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)