Bitcoin’de (BTC) Satış Baskısı Devam Edecek Mi? Madenci Pozisyonlarındaki Son Durum Ne?

Geçtiğimiz hafta yaşanan %25’lik düşüşün ardından Bitcoin 45.000$ seviyelerinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Boğalar 45.000$’ın kırılmasını istemiyor gibi görünüyor. Bu seviye bir çok defa test edilmesine rağmen kırılmasına müsaade edilmedi.

Daha önceki haberlerimizde kurumsal yatırımcıların 45.000$ ile 48.000$ aralığında Bitcoin toplamaya devam ettiğini söylemiştik. Zira Coinbase borsasından çıkış yapan Bitcoin miktarları da bu verileri doğruluyordu.

Bugün Bitcoin için bir pozitif veri daha geldi.

Bildiğiniz üzere Bitcoin’de en büyük satış baskısı madencilerden geliyor. Büyük madenci havuzlarına sahip balinalar satış yönlü pozisyon aldığında kanlı haftalar geçirebiliyoruz.

Uzun süredir devam eden kurumsal yatırımcı alımları bu baskıyı daha az hissetmemize neden olsa da son düzeltme hareketi ile birlikte Bitcoin’in 50.000$’ın üzerinde kurumsal alıcı bulmaya hazır olmadığını gördük.

Bu noktada Glassnode’dan gelen veriler madenci satışlarının bir süreliğine azalacağını ve Bitcoin’in bu seviyelerde konsolidasyon sürecine girebileceğini gösteriyor.

Bitcoin madencilerine ait cüzdanlarda tutulan BTC arzının 30 günlük değişimi gösteren grafik 27 Aralık’tan itibaren ilk defa pozitife döndü.

Bu tablo madencilerin borsalara BTC göndermeyi azalttığını ve yeniden akümüle olma dönemine girdiğini gösteriyor.

Aralık 2020’nin başında da benzer şekilde başlayan akümülasyon süreci izlendiğinde Bitcoin’in satış baskısının azalmasıyla doğrudan yükselmediği ve 2 hafta hafif yatay ve hafif aşağı yönlü hareket ettikten sonra sert bir yükseliş yaptığı görülüyor.

*Bu verilerin anlık olarak değişebileceğini unutmayın.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!