Bitcoin’de (BTC) Son Düşüşte Long’cular Terste Kaldı: Likidasyon Miktarı Açıklandı!

Cuma günü kripto para piyasasının düşmesiyle birlikte Bitcoin’de long pozisyon alan yatırımcılar 210 milyon dolarlık likidasyonla sarsıldı.

Bu, Three Arrows Capital’in potansiyel iflasına ilişkin dedikoduların yaygınlaşmasının ardından piyasanın çöktüğü Haziran ayından bu yana yaşanan en büyük likidasyon olayıydı. Three Arrows Capital’in iflas olayı hakkındaki dedikodular doğru çıkmıştı.

Bitcoin’de Haziran Ayındaki 343 Milyon Dolarlık Likidasyonun Ardından En Büyük Likidasyon Yaşandı

Cuma günkü likidasyonlar Haziran ayındaki 343 milyon dolarlık büyük long likidasyonunun gerisinde kalırken, yine Haziran ayındaki 187 milyon dolarlık ikincil long likidasyon olayından daha büyük oldu. Dünkü likidasyonlar sadece 16.4 milyon dolarlık short likidasyonla karşılık buldu.

BTC piyasasındaki likidasyon miktarlarını gösteren Coinglass grafiği.

Likidasyonlar, Bitcoin’in 20.000 doların altındaki düşük seviyelerden toparlanması ve Ethereum’un önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan Merge yükseltmesi öncesinde daha da güçlü bir performans sergilemesiyle kripto piyasasının daha da yükselişe geçmesinin ardından geldi.

Ancak tüm hafta boyunca büyük ölçüde yatay seyreden piyasa Cuma günü keskin bir düşüş yaşadı. Bitcoin 23.000 dolardan 21.000 doların altına düşerek likidasyonlara neden olurken, Ethereum yaklaşık 1.800 dolardan 1.600 dolara geriledi.

Genel olarak, toplam kripto piyasası yaklaşık 112 milyar dolar kaybetti ve neredeyse 1 trilyon dolar sınırına dayandı.

Şimdiye kadar bu düşük seviyelerden çok az canlanma oldu.

Kripto para piyasasındaki son düşüşün nedeni olarak FED’in kısa bir süre önce Temmuz ayı toplantısına dair tutanakları açıklaması gösteriliyor. Tutanaklarda FED’in bir süre daha faiz artırımına devam edebileceği anlaşılmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)