Bitcoin’de (BTC) Tarih Tekerrür Mü Edecek? Düşüşlerin Ardından Ralli Mi Geliyor?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun önemli kripto para borsalarına karşı açtığı davaların neden olduğu Bitcoin türbülansı, eğer tarih bir yol gösterici ise, Bitcoin’de kısa vadeli kazançların habercisi olabilir.

Bitcoin’deki Son Düşüş Yükseliş Habercisi Mi?

En büyük dijital varlık Bitcoin, SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davalardan sonra dalgalı bir hareket izledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, en az %5’lik benzer arka arkaya düşüş hareketleri son iki yılda beş kez gerçekleşti ve takip eden 30 gün boyunca ortalama %11’lik bir tırmanışa sahne oldu.

Geçtiğimiz günlerde de aynı durumun yaşandığına dikkat çeken analistler bir yükseliş dalgasının gelebileceğini ve 30.000 doların görülebileceğini söyledi.

Dijital varlık türevleri likidite sağlayıcısı OrBit Markets’ın kurucu ortağı Caroline Mauron, “Olumsuz haber dalgasına rağmen piyasa inanılmaz bir direnç gösterdi” dedi ve ekledi:

“Ancak, ABD’deki düzenleyici ortamda daha fazla netlik sağlanana kadar yakın gelecekteki potansiyel kazançlar sınırlı olabilir.”

SEC Salı günü Coinbase’i yasadışı bir borsa işletmekle suçlayarak kripto üzerindeki kapsamlı baskısını genişletti. Bundan bir gün önce de kurum Coinbase’in rakibi Binance’e karşı açtığı davada bir dizi ihlal iddiasında bulundu.

Bu hamleler, dijital varlık piyasalarındaki likiditenin azaldığı ve geçen yılki derin çöküşün ve FTX borsasının iflası gibi patlamaların ardından kriptonun geleceği konusunda süregelen şüpheciliğin ortasında geldi.

Mauron, “Yatırımcılar büyük borsalardan çıkışları yakından izliyor ve son FTX banka operasyonuna benzer bir durumdan korkuyorlar” dedi.

Borsa yatırım ürünleri ihraççısı 21Shares AG’nin Dune Analytics gösterge tablosuna göre, Binance’den net çıkış Pazartesi günkü 702 milyon dolardan Salı günü 449 milyon dolara geriledi; bu rakam Şubat ayından bu yana görülen en yüksek seviyeydi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!