Bitcoin’de Düşüş Sinyalleri Var! Altcoinlerdeki Geri Çekilme Alım Fırsatı Mı?

Bitcoin’in yeniden 60.000$ desteğine yaklaşması, altcoinlerdeki risk iştahını kapattı. Markete genel olarak kırmızı rengin hakim olduğu bir gün geçiren kripto para yatırımcıları 60.000$ desteğinin kırılıp kırılmayacağını takip ediyor.

Teknik olarak baktığımızda, 20 gün ortalamasının altında 2 gün kapanış yapan ve üzerine kalmakta zorlanan bir Bitcoin görüyoruz. Bu veri teknik olarak yükselmekte ve  bu seviyelerden yeni alıcı bulmakta zorlandığımızı gösteriyor.

Teknik olarak  61.800$ üzerinde gün kapanışı yapmadığımız sürece, destek bulmak ve yani alıcıların oyuna dahil olması için 50 günlük ortalamayı (54.600$) test edebiliriz.

2020 ve 2021 rallisi süresince 50 günlük ortalamanın iyi bir alım fırsatı olduğunu gözlemledik. Bu nedenle şayet market yapıcı yükseliş öncesi son bir silkeme yapmak için fiyatı 54.000$ seviyelerine çekerse iyi bir alım fırsatı olacağını değerlendiriyoruz. 50 günlük ortalama altı kapanış stoplu yapılacak bu alımlar risk getiri rasyosu bakımından da makul olacaktır.

Haftalık olarak baktığımızda 51.800$’a kadar gelecek geri çekilmeler makul karşılanmalı.

Yeni giriş yapmayı düşünen yatırımcılar 60.000$’ın kırılması durumunda bu seviyelere göre pozisyonlarını değerlendirebilir. 50 günlük ortalamaya inmeden bir yükseliş dalgası gelir ve  bu haftaki hareketler fake-out olarak kalırsa, 61.800$ (günlük ma20) üzeri günlük kapanışta yeniden trene atlanabilir.

Bitcoin’de ve altcoinlerdeki yükseliş beklentimizi koruduğumuz için bu geri çekilmelerin iyi bir alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Boş yorumlara gerek yok Kasım ayının 20'sine kadar 3 kere sert çekilme yaşanacak Aralık 15 öncesi bitcoin'de 75.000 USD beklentisine girilmemeli