Bitcoin’de Önceki Dipleri Bulan PlanB, BTC’yi Pumplayabilecek Olayı Paylaştı!

20.000 dolarlık psikolojik seviyenin altında bulunan Bitcoin (BTC) 19.000 dolarlık seviyesini tutmak için mücadele ediyor.

Yaşanan düşüşlerden dolayı zararda olan yatırımcılar BTC’nin bir an önce yükselmesini beklerken, piyasasının tanınınmış analistlerinden de fiyat ve boğa tahminleri gelmeye devam ediyor.

Bu bağlamda, bir önceki boğa koşusunda BTC’nin birkaç fiyat tahminini doğru yaptığı için ön plana çıkan Bitcoin stoktan akışa modelini (S2F) popüler hale getiren kripto para analisti PlanB‘den yeni bir Bitcoin paylaşımı geldi.

Bitcoin’in fiyatını önemli ölçüde pumplayabilecek olayı açıklayan PlanB bunun BTC’de 2024’te gerçekleşecek olan yarılanma (halving) olayı olduğunu belirtti.

Paylaşımında makroekonomik şartlar, enflasyon ve savaş gibi olayların Bitcoin’i etkilediğini belirten PlanB, BTC için yarılanmanın yaklaştığına dikkat çekti.

“Evet makroekonomik şartlar, enflasyon ve savaş gibi durumlar Bitcoin’i etkiliyor.

Ama bir sonraki Bitcoin yarılanması yaklaşıyor ve IMO BTC’yi pompalayacak.”

Paylaşımına bir de grafik ekleyen ünlü analist, takip ettiği S2F modeline göre yarılanma olayının BTC‘yi bir kez daha sert şekilde yükselteceğini belirtti.

Madenciler tarafından oluşturulan her blok için verilen ödülün yarıya indirilmesini ve daha az Bitcoin çıkarılmasını öngören Bitcoin yarılanması, en son 11 Mayıs 2020’de gerçekleşti.

Son Bitcoin yarılanmasında oluşturulan her blok için ödül 6.25 BTC’ye indirilmişti.

Şimdi ise Mayıs 2024’te gerçekleşmesi beklenen dördüncü yarılanma sırasında bu ödül, blok başına 3.125 BTC’ye indirilecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!