Bitcoin’de Uzun-Kısa Vadeli Yatırımcı Farkı Artıyor! BTC Analizi

Kripto paraların atası Bitcoin yılın ilk ayını yükselişle geçirdi. Kriptocular bugünlerde mutlu olsa da geçtiğimiz yıl yaşanan ayı piyasasında yatırımcıların büyük kısmının isyan ettiğini gördük. Ancak zincir üstü verilere göre soğukkanlı tavrını koruyan Bitcoin sahiplerinin oranı son 6 ay boyunca artarak rekor seviyeye ulaştı.

On-chain veri takip platformu Glassnode’un paylaştığı son grafiğe göre kısa-uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları arasındaki oransal fark tüm zamanların zirvesine yükseldi.

Grafikteki kırmızı alan elinde 6 aydan az süredir Bitcoin tutan kısa vadeli yatırımcıları ifade ediyor. Mavi alan ise BTC’lerini 6 aydan uzun süredir hareket ettirmeyen yatırımcıları temsil ediyor.

On-chain verisine göre Bitcoin’de uzun vadeli yatırımcı oranı %78’e yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Kısa vadeli yatırımcılar ise %22 olarak kaydedildi. Tarihsel olarak bu farkın artması genellikle ayı piyasalarının dip seviyelerinde artıyor.

Bitcoin’de Son Durum

FED’in geçtiğimiz akşam beklenti doğrultusunda açıkladığı 25 baz puan faiz artış kararı Bitcoin’i rahatlattı. Powell’ın “faiz artışlarına devam edeceğini” vurgulaması ise bir satış dalgasına yol açmadı.

Bitcoin, aradan geçen 6 ayın ardından ilk kez 24.000$ seviyesinin üzerine çıkarak 24.300$ direncini test etti. Ancak şimdilik ayılar bu bölgeyi savunmayı başardı.

$BTC an itibariyle 23.750$’dan işlem görüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!