Bitcoin’i Dumplayan SBF, Mahkemeden Gizlilik Talebinde Bulundu!

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, Bahamalarda tutuklanmasının ardından ABD’ye getirilmiş ve burada da kefaletle serbest bırakılmıştı.

250 milyon dolarlık kefalet karşılığında ev hapsinde bulunan SBF mahkemeden kefaletini güvence altına almaya yardımcı olacak iki kişinin kimliğinin gizli tutulmasını talep etti.

SBF’nin avukatları mahkemeye hitaben yazdığı dilekçesinde, müvekkili SBF’nin kefaletini imzalayan kişilerin kimliğinin kamuya açıklanmasına gerek olmadığını söyledi:

“Sayın Yargıç;

Sanık Sam Bankman-Fried adına; Bay Bankman-Fried’in 22 Aralık 2022’deki ilk huzurunda Yargıç Gorenstein tarafından emredilen kefalet koşullarının bir bölümünde sınırlı değişiklik talep etmek için bu dilekçe önergesini saygıyla sunuyoruz.

İki kefilin kimliği kamuya açıklanırsa, büyük ihtimalle medya incelemesine tabi tutulacaklar ve davayla önemli bir bağlantıları olmamasına rağmen potansiyel olarak taciz için hedef alınacaklar.

Sonuç olarak, kefillerin mahremiyeti ve güvenliği, söz konusu çok sınırlı bilgilere kamu erişimi varsayımından önemli ölçüde daha ağır basan telafi edici faktörlerdir.”

SBF kefaletle serbest bırakılırken, ailesi de kefil olmuştu.

Ancak Davaya bakan yargıç verilen bu güvencenin yeterli olmadığını belirterek Bankman-Fried ve ailesine ek olarak, bononun biri akraba olamayacak önemli imkanlara sahip iki kişi tarafından daha kefil olarak imzalanmasını istemişti.

Bu talebe de cevap veren avukatlar, yargıç tarafından istenilen iki kefilin henüz SBF’nin kefaleti senedini imzalamadığını ancak son tarih olan 5 Ocak 2023’e kadar imzalamayı planladıklarını söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!