Bitcoin’i Tehdit Eden Mt.Gox Ödemelerinde Yeni Gelişme! En Büyük İki Alacaklı Kararını Verdi!

Bitcoin yatırımcılarının yakından takip ettiği Japon kripto para borsası Mt.Gox’un iflas süreci uzun süredir devam ediyor.

Bu süreçte mağdurlara dağıtılacak Bitcoin’lerin market üzerinde etkili olup olmayacağına dair spekülasyonlarda bitmek bilmedi.

Bloomberg’in haberine göre Mt.Gox mağdurları arasında yer alan en büyük iki alacaklı ödemelerin fiat para birimi yerine Bitcoin cinsinden yapılmasını istedi. Bu durum BTC’leri tutmak istediklerine dair bir fikir verdiğinden, dağıtımdan kaynaklı dump endişelerini bir nebze olsun hafifletti.

Alacaklıların ödemeyi BTC cinsinden mi yoksa fiat para birimi olarak mı istediklerini 10 Mart’a kadar iflas heyetine bildirmeleri gerekiyor. Ödemenin fiat para birimi olarak istenmesi durumunda alacak miktarınca BTC satılarak ödeme yapılacak.

Bitcoin cinsinden ödeme almayı tercih edenlere bu yılın Eylül ayına kadar BTC’leri verilecek.

Mt.Gox Olayı Nedir?

2014 yılında hackerların 850 bin Bitcoin’i çalmaları üzerine iflasını isteyen Japon Kripto Para Borsası Mt.Gox, iflasını açıkladıktan sonra bir çok yatırımcının parasını ödeyemedi.

Yaklaşık 8 yıldır süren davalar sonucunda batık borsaya ait, içerisinde 200.000 Bitcoin unutulmuş bir cüzdan olduğu tespit edildi.

Tokyo Bölge Mahkemesi tarafından atanan tasfiye komisyonu, Mt.Gox’un unutulmuş cüzdanından, borsada tüm varlıklarını kaybeden alacaklılara 137.000 BTC dağıtmasına karar verdi.

Ödeme planının kesinleşmesi ile birlikte 2014 yılında iflas eden ve birçok yatırımcının mağdur olmasına neden olan Japon kripto para borsası Mt. Gox’un 137.000 Bitcoin’i dağıtma planında son aşamaya gelindi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!