Bitcoin’in (BTC) Boğa Piyasası Sekteye mi Uğradı? Bitcoin Kahini Açıkladı

Bitcoin (BTC), hızlı bir şekilde 60.000 dolar üzerine yükseldikten sonra sert düzeltme ile 55.000 dolar altına kadar geriledi. Bitcoin fiyatının yaşadığı bu sert hareketler ve düşüş, birçok uzmanın boğa piyasasının bittiğine dair yorumlar yapmasına neden oldu.

Bitcoin Kahini olarak bilinen ve parabolik yükselişlerin üçünü de doğru tahmin eden Peter Brandt ise bu sözde uzmanlara katılmıyor.

Bitcoin, Boğa Trendini Sürdürüyor

Ünlü kripto para analisti, Bitcoin’in aslında şu an tam olarak boğa trendinin içerisinde olduğunu ve bunu tanımladığını vurguladı. 2015-2017 yıllarındaki boğa trendinde Bitcoin’in 8 tane %30 ve üzeri, 2 tane ise %40 ve üzeri düzeltme yaşadığını vurgulayan analist, bu düzeltmeleri boğanın parçası olarak görülüyor.

Mart 2020 tarihindeki sert ve olağanüstü düşüş dışında Aralık 2018’den bu yana olan gidişatın beklendiği gibi olduğunu belirten Brandt, boğanın devam ettiğini ifade etti.

Brandt’in paylaştığı grafikte Bitcoin’in rekorları, aylık performansı ve yeni zirve öncesinde yaşadığı konsolidasyon süreci görülmekte. 2015-2017 boğası ile 2018 yılından sonra başlayan konsolidasyon ile boğa süreçlerine bakıldığında da 2020 yılındaki rallinin parabolik olabileceği görülüyor.

Peter Brandt bir takipçisinin yanıtına da olumlu bir cevap verdi. Takipçi, ana akım kabul arttıkça fiyatın volatilitesinin azaldığını belirtti. Brandt de bunun doğru olduğunu kabul ederek BTC’nin hala bebeklik aşamasındaki bir para olduğunu ve buradan olgunlaşacağını ima etti.

BTC fiyatı basın saati itibarıyla ise 58.300 dolardan işlem görmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!