Bitcoin’in (BTC) Yıllardır Beklenen Güncellemesi Taproot, Sonunda Geliyor!

Bütün piyasa Ethereum‘un (ETH) kırdığı rekoru konuşurken, arka planda Bitcoin‘in (BTC) de önemli bir gelişmenin arifesinde olduğu görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, yıllardır beklenen bir güncellemeyi hayata geçirmekten sadece 1787 blok uzakta.

Bitcoin (BTC) madencileri ilgili blok geldiğinde eğer Taproot güncellemesini ağa entegre etme kararı verirse tam olarak tarih yazılabilir. Bitcoin ağında yıllardır böylesine büyük bir değişim yaşanmadı ve Taproot ile birlikte ağın çok daha gizli ve ölçeklenebilir olacağı biliniyor.

Bitcoin, Taproot İle Ne Kazanacak?

Yıllardır geliştirilme aşamasında olan Taproot, şu an için uygulanmaya çok yakın ve topluluğun kararını bekliyor. Bir soft fork olan Taproot, Schnorr kriptografik imzalarını uygulamaya başlayacak bir güncelleme olarak tanımlanabilir. Bu da Bitcoin ağında kullanılan ECDSA imza yönteminin yerine geçerek hem gizliliği hem de ölçeklenebilirliği arttıracak. Çok basit bir şekilde açıklama gerekirse de bunun birden çok imzayı sanki tek bir imza altında toplayacak bir güncelleme olduğu söylenebilir.

Bu sayede Bitcoin ağında çoklu imzaya sahip işlemleri gerçekleştirmek çok daha verimli, ucuz ve hızlı olacak. Bitcoin işlemlerinin arkasında aslında kaç kişi olduğu da bu şekilde gizlenebilecek ve gizlilik her yönüyle biraz daha geliştirilecek. Taproot’un ağdaki yükü de %20 oranında azaltacağı tahmin ediliyor.

Eğer Bitcoin madencilerinin %50’sinden fazlası ilgili blok geldiğinde bunu kabul ederse, BTC ağının tarihi değişebilir.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!