Bitcoin’in Kurucusu Bitcoin Hırsızlığı İle Suçlanıyor

Bitcoin’in Kurucusu Bitcoin Hırsızlığı İle Suçlanıyor

Kendisini Bitcoin’in tasarlayan kişi yani Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, sunduğu deliller ile birçok otorite tarafından doğrulanmıştı. Craig Wright şimdide Bitcoin hırsızlığı ile gündeme geldi.

2015’de önce Gizmodo, ardından ise Wired tarafınca Satoshi Nakamoto’nun Avustralyalı iş adamı Craig Wright olduğu iddia edilmiş ve gündeme bomba gibi oturmuştu. Bu iddiaların ardından 2016 yılında Craig Wright bu iddiaları doğrulamış ve uzun zamandır kimliğinin milyonlar tarafından merak edilen Satoshi Nakamoto olduğunu kabul etmişti. Wright tarafından yapılan açıklamada kimliğini, hakkında açılan vergi soruşturması sebebiyle açıklamak zorunda olduğunu belirtti. Sonradan yapılan incelemeler ile birlikte, Craig Wright’ın Bitcoin’i tasarlayan Satoshi Nakamoto takma isimli kişi olmadığı açıklandı.

Craig Wright, Ortağının Bitcoin’lerini Çaldı

Üç sene önce Satoshi Nakamoto olduğu iddia edilen ve kripto para piyasasında heyecan yaratan Craig Wright, şimdi de hakkındaki dolandırıcılık davası ile gündeme oturdu. Şubat ayında Florida’da açılan davada, Craig Wright’ın 2013 senesinde vefat eden eski partneri David Kleiman’a ait milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin’leri çaldığı iddia edildi.

Dave Kleiman’ın kardeşi olan Irre Kleiman tarafınca açılmış olan davada, 2 ortağın 2013 senesine kadar Bitcoin mining işine girdiklerini söyledi. Bu süreç zarfında toplam 550 bin ile 1,1 milyon BTC (Bitcoin) sahibi olduklarını belirtti. Dave Kleiman’ın vefatından sonra Craig Wright, sahte evraklar düzenleyerek tüm Bitcoin’leri üstüne geçirdi diyerek Wright’tan şikayetçi oldu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!