Bitfinex Analistlerinden Ethereum Raporu! Yatırımcıların ETH İlgisi Devam Edecek Mi?

Ethereum‘da Merge’den sonra ikinci önemli yükseltmesi olan Şanghay veya Shapella yükseltmesi 12 Nisan’da başarıyla gerçekleştirildi.

12 Nisan’da Şanghay yükseltmesiyle kilitli olan ETH’lerin kilidi açıldı ve çekilebilir hale geldi.

Şanghay yükseltmesinden bu yana ETH çekimlerinde olduğu kadar yeni stake edilen ETH sayısında da artış oldu.

Stake edilen ETH sayısındaki artışı inceleyen Bitfinex analistleri “12 Nisan Şanghay yükseltmesinden bu yana stake edilen ETH’ye olan ilgi arttı.” dedi.

Coindesk’in haberine göre, Bitfinex analistleri raporunda şunları yazdı:

“ETH stake etme talebindeki artış, muhtemelen varlıklarını tasfiye etmeyi yani satmayı tercih etmeyen ve bunun yerine pasif gelir elde etmeye çalışan büyük ETH sahiplerinden kaynaklanıyor.

Özellikle deflasyonist güçlerin Ethereum fiyatını önemli ölçüde artırmasının beklendiği göz önüne alındığında, ETH stake etme eğilimin devam etmesi bekleniyor.”

Analistler ayrıca Glassnode verilerinin 12 Nisan’dan bu yana stakinge 4,4 milyondan fazla madeni paranın yatırıldığını ve sayının 22,58 milyona ulaştığını gösterdiğini söyledi.

Wenmerge verilerine göre ağa katılmak için yaklaşık 50.000’den fazla doğrulayıcı şu anda sırada bekliyor.

Yine verilere göre, Ethereum’larını ağa kilitleyerek doğrulayıcı olmak ve pasif gelir elde etmek isteyen yatırımcıların ağa katılmak için yaklaşık 36 gün beklemesi gerekiyor.

Talebin yüksekliği yatırımcıların Ethereum’daki yükselişe olan inancından ve bu sırada ellerinde tuttuğu ETH’lerden pasif gelir elde etme isteklerinden kaynaklanıyor.

Pasif bir yatırım ve gelir elde etme yöntemi olarak staking, Ethereum’un Beacon Chain’in Aralık 2020’deaktif hale gelmesinden sonra ilgi görmeye başladı. Yatırımcılar Aralık 2020’den Nisan 2023’e kadar üç yıl boyunca, stake ettikleri kilitli ETH’lerini istedikleri zaman çekemediler.

Ancak Nisan ayında gerçekleşen Şanghay yükseltmesiyle yatırımcılar stake edilmiş ETH’lerini istedikleri zaman çekebilme imkanına kavuştu ve bu da ağa olan güveni artırdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!