Bitstamp Borsası Türk Bir Yatırımcının 120 Bin Dolarını Bloke Etti

Lüksemburg merkezli olan ve dünyanın en çok tercih edilen borsalarından Bitstamp, Türk bir yatırımcıya ait olduğu iddia edilen 120 bin dolarlık yatırımı bloke etti. Reddit’e konu ile ilgili başlık açan Türk yatırımcı günler önce aktarım yaptığı 120 bin doların hala hesaba geçmediğini ve bekletildiğini ifade etti.

Geciken aktarım nedeni ile zarar ettiğini ifade eden Türk yatırımcı, Reddit üzerinden açtığı konuda bu gibi birçok insan olduğunu ve parayı geri alamayacağı için korktuğunu ifade etti.

Her ne kadar yatırımcı ciddi anlamda korku yaşasa da yaklaşık 4 saat önce konuya yazdığı cevapta paranın hesaba geçtiğini ve bir problem olmadığını açıkladı.

Böyle Bir Durumda Kime Başvuru Yapılacağı Bilinmiyor

Bu gibi durumlarda yatırımcılar özellikle yurt dışı borsalarında işlem yapıyorlarsa kime nasıl başvuracaklarını bilmiyor. Daha doğrusu olası bir mağduriyet durumunda başvuracak kurum bulamıyor. Kripto para piyasasının en önemli problemlerinden olan muhatap bulamama sorununun yakında zamanda devletlerin yapacağı düzenlemeler ile çözüme kavuşması bekleniyor.

Özellikle yurt dışı borsalarına yüklü miktarda aktarım yaparken gönderilecek olan tutarı parça parça göndermek ve tek bir merkeze göndermemek öneriliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!