Blockchain Analiz Şirketi Elliptic, İlgi Çekici Verilere Sahip Son Raporunu Yatırımcılar ile Paylaştı!

Blockchain analiz firması Elliptic tarafından hazırlanan yeni rapor, non-fungible token (NFT) sektöründeki hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer yasa dışı faaliyetlere ışık tutuyor.

Elliptic’in Raporuna Göre Son Bir Yılda 100 Milyon Doların Üzerinde Değere Sahip NFT Çalındı

Elliptic’in raporuna göre Temmuz 2021 ile Temmuz 2022 arasında 100 milyon doların üzerinde NFT çalındı, ancak hırsızlıklar geriye dönük olarak tespit edildiği için gerçek miktar muhtemelen daha yüksek.

Verilere göre görünüşte yüksek olsa da, tahmini 100 milyon dolarlık çalıntı NFT, o dönemdeki toplam NFT işlem hacminin yaklaşık %0.65’ini oluşturuyordu. Temmuz 2021 ile Temmuz 2022 arasında yaklaşık 15.3 milyar dolar değerinde NFT işlemi gerçekleşti.

Rapora göre, Bored Ape Yacht Club NFT’leri, en çok çalındığı rapor edilen NFT’ler oldu. Analiz şirketi, 43.6 milyon doların üzerinde değere sahip 167 çalıntı Bored Ape Yacht Club NFT’si tespit etti.

Mutant Ape Yacht Club ve Azuki NFT’leri, sırasıyla 14.5 milyon dolar ve 3.9 milyon dolar kayıp ile çalınmış olma olasılığı en yüksek ikinci ve üçüncü NFT’ler oldu.

Terra (LUNA) Çöküşünden Sonra Bile NFT Hırsızlıkları Yavaşlamadı

Dolandırıcılık yoluyla çalınan NFT toplam değeri 2022 yılının Mayıs ayında 24 milyon dolar ile zirve yaparken sayı olarak en fazla çalıntı olayı 4.600 adet NFT ile 2022 yılının Temmuz ayında yaşandı.

Elliptic, UST ve Terra çöküşünün ardından Mayıs ayı civarında başlayan bu yılki ayı piyasasının NFT hırsızlıklarını azaltamadığını öne sürüyor.

Elliptic ayrıca 2017’den bu yana NFT tabanlı platformlar aracılığıyla 8 milyon doların üzerinde yasadışı fon aklandığını tespit etti. Bu arada, kripto para mixing gibi hizmetler aracılığıyla 328.6 milyon dolar daha kara para aklandı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!