Bloomberg 2021 Yılı Bitcoin (BTC) Fiyat Tahminini Açıkladı !

Geçtiğimiz hafta ünlü sigorta şirketi MassMutual’ın, Bitcoin’e 100 Milyon $ yatırım yaptığı haberinin yankıları devam ediyor.

600.000.000.000 $

JP Morgan Analistleri, sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarının MassMutual’ı örnek alarak Bitcoin’e yatırım yapabileceklerini düşünüyor. Analistlere göre böyle bir yatırım pazara 600 milyar $ kazandırabilir.

Covid-19 salgını sonrası oluşan yeni dünya düzeni, birçok kurumsal yatırımcının Bitcoin’i fark etmesine neden oldu. Kurumsal yatırımcıların bu ilgisi, dünyaca ünlü şirketlerin büyük miktarda alım yapmalarıyla daha da arttı.

1 Trilyon Dolar Piyasa Değeri ve 50.000$ Fiyat

Bu konuda, JP Morgan’ın son raporuna atıf yapan Bloomberg analistleri, MassMutual’ın 100 milyon dolar BTC almasının doğrudan ve dolaylı etkileri olabileceğini açıkladı. Rapora göre Bitcoin kullanımı aile ofisleri ve varlıklı yatırımcılardan, büyük sigorta şirketleri ve emeklilik fonlarına yayıldı.

MassMutual tarafından yapılan alımın Bitcoin için önemli bir kilometre taşı olduğu belirtilen raporda, domino etkisi oluşması durumda yüksek miktarda Bitcoin talebi ortaya çıkabilir.

Bloomberg analistleri, ABD, Avrupa, İngiltere ve Japonya’da ki bu tarz şirketlerin %1 oranında küçük bir yatırım yapmaları durumunda, bunun 600 milyar dolarlık ek bir Bitcoin talebi doğuracağını düşünüyor.

Buna göre mevcut piyasa değeri 350 milyar dolar olan Bitcoin için Bloomberg analistlerinin önümüzde ki yıl öngörüsü 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ve 50.000 $ fiyat.

Bu aşamada beklenen talebin gelmesi durumunda çok makul görünen bu beklenti Bitcoin’in 20.000$ kırdıktan sonra daha çok yolunun olduğunu gösteriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!