Bloomberg Analisti Mike McGlone, Bitcoin’i (BTC) ve Altını Değerlendirdi!

Bloomberg Intelligence’da kıdemli makro stratejist olan Mike McGlone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bitcoin ve altın hakkındaki görüşlerini paylaştı.

McGlone’a göre ons altının 2.000 doların üstünde kalması için gereken güç, Bitcoin fiyatının 30.000 doların altına inmesinden gelmiş olabilir.

McGlone’a göre, altını “boomer kayaları” olarak adlandıran kripto para severler, ABD resesyona girerken altının geleceği konusunda yanılıyor olabilir. Altının Bitcoin karşısında bir dönüm noktasında olabileceğini ve değerli metalin 2011’de 1.900 dolar civarındaki zirvesine benzer bir potansiyel performansa sahip olduğunu ileri sürüyor.

McGlone, altının ons başına 2.000 doların üzerinde tutunması için gerekli yakıtın Bitcoin’in 30.000 dolardan geri çekilmesinden gelebileceğini ifade ediyor.

McGlone, 2 Mayıs’a kadarki mevcut yörüngenin bu olduğunu ve bunun daha yeni başlıyor olabileceğini söyledi. McGlone, bunun bir dayanıklılık meselesi olduğunu ve risk varlıkları için 7/24 işlem gören öncü göstergenin, en azından başlangıçta, ABD’deki bir resesyonun Bitcoin için boğa eğilimi yaratmadığını gösterebileceğini de sözlerine ekliyor.

McGlone ayrıca Bitcoin’in, Bloomberg’in Temmuz ayında başlamasını beklediği ilk resesyonuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. FED’in sıkılaşma politikasına bağlı olarak hisse senedi piyasası ve emtiaların düşmesi halinde, kripto paraların da büyük olasılıkla sıkıntı yaşayacağını öne sürüyor.

Altını 1.000 doların üzerine çıkaran ve Bitcoin’in doğuşuna neden olan şeyin finansal kriz olduğunu da ekliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!