Bloomberg Analisti: “SHIB, DOGE ve Benzerleri Piyasadan Temizlenmeli”

10 Kasım’da gördüğü 69.000 dolarlık zirvesinden kademeli bir şekilde düşen Bitcoin, bugün 37.600 dolar seviyesinde dip yaptı.

Zirvesinden yüzde 45 oranında gerileme yaşayan BTC, her ne kadar ciddi oranda geri çekilmiş olsa da ondan daha kötü halde olan coinler de var.

Aslında hiçbir amaca hizmet etmeyen ancak Elon Musk’ın desteği ile popülerleşen “köpek temalı” coinler şüphesiz 2021 yılına damgasını vurdu.

İnanılmaz yükselişler ile yatırımcısına kâr ettiren DOGE ve SHIB gibi kripto paralar şu an zirve fiyatlarından yaklaşık yüzde 80 daha düşük seviyelerde işlem görüyorlar.

Piyasadan Temizlenmeliler

Tam da bu noktaya değinen Bloomberg analisti Mike McGlone, piyasanın bu tarz “meme tokenlerden” arındırılması gerektiğini ifade etti.

Bu tarz coinlerin piyasanın sağlığı açısından zararlı olduğuna değinen McGlone, “Bitcoin, Ethereum ve stablecoinler eğer dünyadaki finans sistemini değiştirmeye devam edecekse bu kesinlikle meme tokenlerinin piyasadan temizlenmesiyle mümkün olabilir” dedi.

McGlone’nun daha önceden de SHIB ve DOGE hakkında olumsuz açıklamalarda bulunduğu biliniyor. Özellikle bu tarz coinleri “saçmalık” olarak nitelendiren ünlü analist, Bitcoin ve Ethereum için olumlu tahminler yapmaya devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (6)

  • Adam sonuna kadar haklı. elinde shib doge bulunduranlar adama vermişi veriştirmiş. Kedi köpek coinleri alarak kendi ayağınıza sıkıyorsunuz haberiniz yok.

  • Diğer yandan şunu mu diyor!dünyada bir çok cesh para silinsin dolarla Euro ile devam etsin dünya.. Bu kişiler nasıl para kazanmış analist diye ortalarda dolaşıyor bilmiyorum.Bence insanlar hak etmeyeni hak etmediği noktalara getiriyor.Şuan cripto dünyası yeni yeni hayata geliyor.Her seçeneği değerlendirmek gerekir.Aksi halde bunun gibi aptallar yıllar önce btc yi de boş bir şey olarak görüyordu...Demem o ki,belki beyni olan konuşmalı ama maalesef dili olan herkes konuşuyor.