Bloomberg Kıdemli Analistinden Bitcoin (BTC) Fiyatı Açıklaması!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone’a göre, FED ekonomik zayıflık işaretlerine rağmen para politikasını sıkılaştırmaya devam ettikçe Bitcoin (BTC) ve diğer risk varlıkları daha fazla aşağı yönlü baskıyla karşılaşabilir.

Mcglone: “Bitcoin’de ‘Tersine Dönüş’ Riski Var”

McGlone attığı bir tweet’te, FED’in bankaların batmasına, emtia ve üretici fiyatlarındaki düşüşe rağmen 2023’ün ilk yarısında iki kez faiz artırma kararı almasının riskli varlıklar için deflasyon potansiyeline işaret edebileceğini söyledi.

McGlone, Bitcoin’in tarihteki en büyük likidite enjeksiyonundan önce 2019’un sonunda 7.000 dolar civarında işlem gördüğünü ve bunun 19 Mayıs’ta yaklaşık 27.000 dolar olan BTC için tersine dönüş risklerini vurgulayabileceğini belirtti.

Geri dönüş riski, bir varlığın fiyatının uzun vadeli ortalama değerine geri dönme olasılığından kaynaklanan bir risk türüdür.

McGlone, Bitcoin’in 2022’de 15.000 dolar civarında çok soğuktan sıçradığını ve Nisan ayında yaklaşık 30.000 dolarla çok sıcağa ulaşmış olabileceğini söyledi.

“Çok soğuk” ve “çok sıcak”, bir varlığın fiyatının uzun vadeli ortalama değerinden sapmasını tanımlayan terimlerdir. Bir varlığın fiyatının çok soğuk olması, değerinin düşük veya aşırı satım seviyesinde olduğu ve bir toparlanma yaşayabileceği anlamına gelir. Bir varlığın fiyatının çok sıcak olması, aşırı değerli veya aşırı alımda olduğu ve bir düzeltme yaşanabileceği anlamına gelir.

McGlone ayrıca FED’in Mart ayında meydana gelen bir banka krizine rağmen sıkılaştırma yoluna sadık kalma konusundaki kararlılığını da yorumladı. Düşen bakır ve kripto paraların uyarıya kulak veriyor gibi göründüğünü ve özellikle güçlü seyreden hisse senedi piyasasıyla tezat oluşturduğunu söyledi.

Analist Bitcoin’in 2022’nin başlangıcından ve FED’in sıkılaştırma döngüsünden bu yana yaklaşık %40 düştüğü ve tersine dönüş sürecinin tamamlanmamış olabileceği ve bunun risk varlıkları üzerinde etkileri olabileceği konusunda uyardı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!