BNB Chain İçin Önemli Gelişme: Dev Merkeziyetsiz Borsa Geçişi Onayladı!

UniSwap topluluğu, merkeziyetsiz borsalarının Binance bağlantılı BNB Chain’e genişleme hamlesi hakkında yapılan oylamada hamleye destek verdi.

Uniswap Topluluğu BNB Chain’e Genişlemeye Onay Verdi

Yapılan oylamaya token stake eden kullanıcılar, %80 lehte oyla BNB Chain üzerinde çalışacak bir Uniswap’a onay verdi.

OxPlasma Labs tarafından sunulan teklife ilişkin oylama, Pazar gecesi taşınma lehine kullanılan yaklaşık 20 milyon token ile sona erdi. Plasma, “Uniswap v3’ü BNB Chain’e konuşlandırma teklifimiz, 20 milyon ‘EVET’ oyu ve 6.495 $UNI seçmeni (tüm Uniswap Yönetim Tarihi için en büyük sayı) ile Güvenlik Kontrolünü geçti,” şeklinde bir tweet attı.

Uniswap, diğer merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) gibi, alım satımları gerçekleştirmek ve tüccarlar arasında likidite sağlamak için akıllı sözleşmelere dayanıyor.

DefiLlama’ya göre, beş blok zincirinde 3.4 milyar dolar değerinde çeşitli kilitli varlıkları bulunuyor ve en son versiyon olan V3 bu rakamın 2.6 milyar dolarına hükmediyor.

Plasma, merkezi kripto para borsası Binance ile yakından bağlantılı bir blok zinciri olan BNB Chain’in geniş ve büyüyen bir kullanıcı tabanına sahip olması, potansiyel yeni bir pazarın yanı sıra yüksek işlem hızları ve düşük ücretler sağlaması nedeniyle Uniswap’in DEX hizmetleri için uygun bir platform haline gelmesi amacıyla bu hamlenin gerekli olduğunu söyledi.

Geliştiriciler bu teklifte “BNB Chain’e açılmak Uniswap’in Binance ekosisteminde DeFi’nin ( merkeziyetsiz finans) artan popülaritesinden faydalanmasına yardımcı olabilir” diye yazdı, “BNB Chain, Uniswap v3’ün işlevselliğini artırabilecek stake etme ve çapraz zincir desteği gibi benzersiz özellikler sunuyor” diye ekledi.

Plasma, diğer birçok avantajın yanı sıra, BNB Chain’e geçişin BNB Chain ekosisteminden en az 1 milyar dolar ek likidite ve “1-2 milyon yeni kullanıcı” çekebileceğini de sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!