Brett Heath, Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralarla İlgili Korkutucu Tahminini Açıkladı

Mart 2020’de kendini gösteren koronavirüs salgınının ekonomik etkileri, hala bitmiş sayılmaz. ABD Başkanı Joe Biden’ın, trilyonlarca dolarlık teşvik paketlerinden sonra şimdi de 6 trilyon dolarlık bir paket için düğmeye basması da tam olarak bunu gösteriyor.

Bitcoin (BTC) ve kripto paralara bu mali genişleme ortamından oldukça iyi faydalansa da ünlü bir CEO’ya göre krizin tetikleyicisi de kripto paralar olabilir.

Kripto Paralar, Ekonomik Krize mi Yol Açacak?

Metalla Royalty & Streaming CEO’su Brett Heath, kripto para birimlerinin büyük bir ekonomik krizi tetikleyeceğini ifade etti. Kanada merkezli şirketin CEO’su, daha önceki büyük ekonomik krizlerin hep yeni teknolojik gelişmeler veya finans araçları tarafından tetiklendiğine dikkat çekti. Kitco News’e demeç veren CEO, kripto paraların da tam olarak ikisine birden uyduğunu düşünüyor.

Son dönemlere baktığınızda ve ekonomik krizleri incelediğinizzde, bunların hepsinin ortak bir şeylere sahip olduğunu görüyorsunuz. Bu ortak şeylerin birisi yeni bir finans ürününün veya çok net anlaşılamayan bir teknolojinin yaygın kullanıma ulaşması olarak gözüküyor.”

2008 yılındaki krizin sebebini mortgage kredilerine bağlı menkul kıymetler ve teminatlar olarak gösteren CEO, bunun aslında 2000’li yıllarda kendini hissettiren internetin yaygın kullanımından da etkilendiğini vurguladı.

Kripto paraların hem yeni teknolojik gelişme hem de finans ürünü statüsüne girdiğini ifade eden CEO, bunun tam olarak kriz sebebi olacağını düşünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (11)

  • Yemezler kanka.. Aldınız garibanın parasını, şimdi de insanları manipüle ediyorsunuz. Kıyıda ufak tefek paraları çekmeleri için korkutuyorsunuz.. madem krize girecek borsa, yangınsan yanalım hiç sıkıntı değil o zaman.

  • size tavsiyem kotu haberler sonunda dususu satın alın iyi haberler sonudna gelen pumpı ( acgozlulugu ) satın bu piyasa boyle işliyor .. once korkutup elınızdekı malı alırlar sonra olumlu haber verip tesvik ederler ucuza size satarlar

  • KİM NE DERSE DESİN EN BUYUK UNSUR İNSANDIR HİÇ BİR GÜÇ İNSANIN ÖNUNE GECEMEZ DEVLETLER DAHİ YAPAMAZ.EĞER İNSAN BİRŞEYİ KABULLENMİŞSE BİTMİŞTİR.BİTCOİNDE 90 LARDA AMAZONUN İNTERNETTEN SATIŞ FİKRİNE NASIL YASAKLAR GETİRİLİRSE GETİRİLSİN NE MANİPULASYONLAR YAPİLİRSA YAPİLSİN DURDURULAMADİĞİ GİBİ DURDURULAMİCAK.GELECEK BLOCKHAİN TEKNOLOJİSİDİR.

  • Mortgage krizi, para bolluğunda bankaların 30/40 yıl vadeli düşük faizli krediler vermesi sonucu emlak fiyatlarının muazzam yükselmesi sebep oldu. Şimdi de Biden habire para basıp borçlanıp piyasalarda enflasyonist etki yaratıyor. Tabiki kriz kapıda. Ama bu ortamda varlığını korumak isteyen sınırlı sayıdaki güvenilir kripto varlıklara BTC başta olmak üzere yatıranlar karlı çıkacak. PlanB nin dediği gibi: Fiat paraların dibi olmadığı için BTC nin tavanı belli değil.

  • Neden ters yorum yapıyorlar. Kripto değeri yaklaşık 2 trilyon dolar. Bu devede kulak. Bu miktar kriz çıkaraksa vay halimize. Nasıl yorumcu bu. Bence btc açısından pozitif olacak gibi. İnsanları yanlış yönlendirmenin bir yolu. Musk gibi negatif manipulasyon yapıyor

  • Her gün felaket tellalı gibi haberler birgün de iyi bir gelişme ver nereden bulaştık bu btc ye ,bitirdiniz bizi beeerr