Brezilya Merkez Bankası: WhatsApp’ın Ödeme Hizmeti Durduruldu!

Brezilya Merkez Bankası’ndan yapılan ve Facebook’a tebliğ edilen karara göre şirketin bundan 1 hafta kadar süre önce başlattığı WhatsApp ödemeler hizmetlerinin durdurulmasına karar verildi. Visa ve MasterCard altyapısı ile hareket eden WhatsApp’ın bu ödeme hizmetinin daha kolay ve daha hızlı ödemeler için son derece iyi bir özellik olduğu ve uygulamanın ödemeler devi olmasında ilk adımlardan bir tanesi olduğu ifade ediliyordu.

Brezilya Merkez Bankası ise bugün yapılan açıklamaya göre bunun diğer Brezilyalı şirketlerin rekabetine engel çıkaracak çok güçlü bir adım olduğunu farklı ifadeler ile bildirdi. WhatsApp’ın piyasada bu adım ile tekel olabileceği korkusundan dolayı uygulama üzerinden ödeme yapılması ve ödeme hizmetleri verilmesinin mümkün olmayacağı, bu hizmetin derhal durdurulduğu tebliğ edildi.

Bu adım WhatsApp’ın güçlenmesine engel olamazken, şirketin yeni adımlar atabileceği konuşuluyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!